Birbirinden nefis 14 soteli tarif
Mantar Sote Tarifi (4 kişilik)
Yarım kg mantar
1 adet soğan
3 diş sarmısak
1 çorba kaşığı zeytinyağı
2 adet kırmızı biber
2 adet dolmalık biber
Tuz, kimyon, karabiber
SOĞANI jülyen şeklinde doğrayın. Kıyılmış sarmısakla birlikte tavaya alın ve zeytinyağını ilave edip, 1-2 dakika soteleyin. Jülyen doğranmış kırmızı biber ve dolmalık biberi de ilave edip, birkaç kez çevirin. Mantarın zarını soyun ve sildikten sonra dilimleyin. Biberli karışıma ekleyin ve mantar suyunu salıp çekene kadar sotelemeye devam edin. Tuz, kimyon ve karabiber ekleyip, ocaktan alın. Sıcak olarak servis yapın.
Mantar Sote Tarifi (4 kişilik)
Yarım kg mantar
1 adet soğan
3 diş sarmısak
1 çorba kaşığı zeytinyağı
2 adet kırmızı biber
2 adet dolmalık biber
Tuz, kimyon, karabiber
SOĞANI jülyen şeklinde doğrayın. Kıyılmış sarmısakla birlikte tavaya alın ve zeytinyağını ilave edip, 1-2 dakika soteleyin. Jülyen doğranmış kırmızı biber ve dolmalık biberi de ilave edip, birkaç kez çevirin. Mantarın zarını soyun ve sildikten sonra dilimleyin. Biberli karışıma ekleyin ve mantar suyunu salıp çekene kadar sotelemeye devam edin. Tuz, kimyon ve karabiber ekleyip, ocaktan alın. Sıcak olarak servis yapın.
Birbirinden nefis 14 soteli tarif
Karışık Mantar Sote Tarifi (4 kişilik)
15 adet orta boy kestane mantarı
15 adet orta boy kültür mantarı
5 adet istiridye mantarı
6 adet shiitake mantarı
2 çorba kaşığı tereyağı
5-6 dal kekik
Tuz
Karabiber
MANTARLARI yıkayıp sularını süzdürün. Kestane mantarı ve kültür mantarlarını dörde bölün. İstiridye mantarlarını uzunlamasına doğrayın. Tereyağını geniş bir tavaya alıp üzerine doğradığınız mantarları ve bütün shiitake mantarlarını koyun. Tuz ve karabiber ekleyip, suyunu salıp çekene dek kavurun. Üzerine taze kekik ilave ederek servis yapın
Birbirinden nefis 14 soteli tarif
Enginar Üzerinde Et Sote Tarifi (6 kişilik)
6 adet enginar
600 gram kuşbaşı kuzu eti
Yeteri kadar su
2 çorba kaşığı limon suyu
2 adet soğan
1 çorba kaşağı tepeleme tereyağı
2 adet domates
1 adet sivri biber
1 çorba kaşığı silme salça
1 diş sarmısak
tuz
karabiber
ENGİNARLARI bir tencereye alın. Üzerini geçecek kadar su, limon suyu, tuz ve üzerini geçecek kadar su ilave edin. 1 adet soğanı dörde bölüp üzerine ekleyin. 20-25 dakika haşlayıp sudan alın. Eti bir tavaya alıp, suyunu salıp tekrar çekene dek sote edin. Üzerine tereyağı ve 1 adet piyazlık doğranmış soğanı ilave edin. 5 dakika sote ettikten sonra üzerine kabukları soyulup, küp doğranmış domates, ince kıyılmış sivri biber, salça ve iri kıyılmış sarmısağı ekleyin. 15 dakika karıştırarak sote edin. Üzerini geçecek kadar sıcak su katın. Tuz ve karabiberini ayarlayın. 30-35 dakika pişirin. Enginarları servis tabağına alın. Üzerine sote ettiğiniz eti paylaştırarak servis yapın.
Birbirinden nefis 14 soteli tarif
Kekikli Et Sote Tarifi (3 kişilik)
5-6 dal yabani kekik
400 gram kuşbaşı dana eti
Yeteri kadar sıcak su
2 adet küçük boy soğan
2 adet dolmalık biber
2 adet kırmızı biber
5 çorba kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı biber salçası
Tuz, karabiber
ETİ tencereye alıp, suyunu salıp çekene dek pişirin. Daha sonra üzerine bittikçe su ilave ederek yumuşayıncaya kadar pişirin. Soğanı piyazlık, biberleri kuşbaşı doğrayın. Sıvıyağı bir tavaya alıp, soğan ve biberleri sote edin. Üzerine salçayı ekleyip bir-iki dakika daha kavurun. Etin suyunu çekmesine yakın sebzeli karışımı üzerine ekleyin. Tuz ve karabiberini ayarlayın. Birkaç dakika pişirip, elinizle iri parçalar halinde kopardığınız kekiği ilave edin. Bir-iki çevirip ocaktan alın.
Birbirinden nefis 14 soteli tarif
Pideli Et Sote Tarifi (4 kişilik)
2 adet ramazan pidesi
400 gram kuşbaşı kuzu eti
1 adet iri boy soğan
6 adet sivri biber, 4 adet domates
3 diş kıyılmış sarmısak
1 su bardağı su
Tuz, karabiber, pulbiber
PİDEYİ iri küp şeklinde doğrayın ve fırın tepsisine yayın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika kızartıp, çıkarın ve servis tabağına alın. Eti bir tencereye koyun ve kendi suyunu salıp çekene
kadar kısık ateşte pişirin. İçine piyazlık doğranmış soğan ilave edip, 1-2 dakika kavurun. Kıyılmış sivri biber, kabukları soyulmuş ve küp doğranmış domates, sarmısak ekleyip, tuz,karabiber ve pulbiber
katın. 2 dakika daha kavurun. Suyu katın ve tencerenin ağzı kapalı olarak, kısık ateşte 30 dakika pişirin. Pidenin üzerine eti boşaltın ve sıcak servis yapın.
Aşçının notu: Dilerseniz yoğurtla birlikte servis yapabilirsiniz.
Birbirinden nefis 14 soteli tarif
Pastırmalı Tavuk Sote Tarifi (4 kişilik)
400 gram kuşbaşı tavuk eti
4 adet sivri biber
2 diş sarmısak
Tuz, karabiber, köri, kırmızıbiber
10-12 adet arpacık soğan
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı su
Arzu edilirse maydanoz
200 gram pastırma
Tavuk etini yıkayıp, ısıtılmış geniş bir tavaya alın. Yüksek hararetli ateş üzerinde, suyunu salıp çekene kadar soteleyin. Tuz, karabiber ekleyin. Sivri biberleri irice doğrayıp içine atın. Biraz daha soteleyip, arpacık soğanları, sarmısağı ve kalan baharatları ilave edin. Hızlı bir şekilde karıştırarak pişirin. Yarım çay bardağı sıvıyağ ekleyin. 5 dakika kavurup, gerekirse 1 çay bardağı su ilave edin. İri doğranmış pastırmaları üzerine ilave edip, 2-3 dakika daha karıştırdıktan sonra servis tabağına alın.