Birbirinden lezziz 10 mantı tarifi

Kayseri Mantısı Tarifi

 

6 Kişilik

 

Malzemeler

 

4 su bardağı un 

1 adet yumurta 

2 çay bardağı su 

Tuz 

İçi için: 

1 adet orta boy soğan 

250 gram kıyma 

Tuz 

Sosu için: 

2 adet domates 

3 adet biber 

1 çorba kaşığı zeytinyağı 

1 çorba kaşığı tereyağı 

1 tatlı kaşığı tatlı biber salçası 

1 çay bardağı et suyu 

Bir tutam pulbiber 

Bir tutam reyhan 

Üzeri için: 

Sarmısaklı yoğurt 

Sumak.

 

Kayseri Mantısı Yapılışı

 

ÖNCELİKLE un, yumurta, tuz ve suyu karıştırıp sert bir hamur elde edin. Hamuru nemli bir beze sararak 15 dakika dinlendirip iri bezelere ayırın. Unlu bir zeminde açın. Açtığınız hamurları önce geniş şeritler halinde boylamasına kesin. Daha sonra enlemesine 1 cm aralıklarla kesin. Kıymayı incecik kıydığınız soğan ve tuzla karıştırıp kestiğiniz hamurların içlerine yerleştirin. Köşelerini bohça gibi ortaya toplayarak kapatın. Tuzlu suda haşlayıp süzün ve üzerine 1 çay bardağı soğuk su dökün. Sosu için, küçük doğranmış domates ve biberleri zeytinyağında sote edin. Daha sonra tereyağını ilave edin. Eriyince biber salçası, et suyu pulbiber ve reyhanı ekleyin. Sosu tenceredeki mantıya dökün. Süzerek servis tabaklarına alın. Sarmısaklı yoğurt ve sumakla servis yapın..

Sofra’da Bu Ay

  • 2025 Trendi Swicy Lezzetler
  • Selin Kutucular'la Sofra'ya Özel
  • Düşük Karbonhidrat Yüksek Lezzet Menüler
ve Daha Fazlası ...