Birbirinden lezzetli mantı tarifleri
Pırasalı Mantı Tarifi.
Hamuru için: Bir buçuk su bardağı un
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı su
İçi için: 500 gram pırasa
1 çorba kaşığı sıvıyağ
2 çorba kaşığı su
Bir tutam pulbiber
Tuz
Kıymalı sos için:
Yarım su bardağı sıvıyağ
2 adet orta boy soğan
3 diş sarmısak
Yarım kg kıyma
2 çorba kaşığı salça
Bir buçuk su bardağı ılık su
Yarım tatlı kaşığı pulbiber
Yarım tatlı kaşığı köri
1 tatlı kaşığı çekilmiş kakule
Üzeri için: 1 su bardağı yoğurt
2 diş dövülmüş sarmısak
Kuru nane, tuz, karabiber.
Unu geriş bir kaba alarak üzerine yumurtayı kırın. Tuz ve suyu ekleyip yoğurun. Üzerini kapatıp beklemeye
Birbirinden lezzetli mantı tarifleri
Özbek Mantısı Tarifi.
Hamur için:
1 kg un
1 adet yumurta
3 su bardağı su
Bir tutam tuz
Harç için:
1 kg kıyma
5 adet soğan
1 su bardağı su
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz.
1 UN, yumurta, su ve tuzu yoğurup, yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin. 30 dakika dinlenmeye bırakın.
2 Harç için kıyma, blenderden geçirilmiş soğan, su, karabiber ve tuzu iyice karıştırın.
3 Dinlenen hamurdan limon büyüklüğünde bezeler koparıp, oklava yardımıyla incecik açın. İri kareler şeklinde kesip kenara alın. Bezeler bitene dek işlemi tekrarlayın. Her karenin ortasına kiraz domates büyüklüklünde harç yerleştirin. Çapraz köşelerin uçlarını elinizle bastırarak yapıştırın. Daha sonra tüm uçları aynı şekilde birleştirin.
4 Buharlı pişirme tenceresinin suyu kaynayınca, mantıları yağlanmış eleğe yerleştirin. 20 dakika buharda pişirip servis yapın.
Birbirinden lezzetli mantı tarifleri
Pirruhi Mantısı Tarifi.
Dört buçuk su bardağı un
2 adet yumurta
300 gram tulum peyniri
Tuz l Su
Kızartmak için: Sıvıyağ
Üzeri için: 1 çorba kaşığı tereyağı
2 adet büyük boy soğan
1’er çorba kaşığı domates ve
biber salçası
3 su bardağı et suyu veya su
Süslemek için: Maydanoz.
Unu derin bir kaba alın, ortasını havuz şeklinde açıp 1 adet yumurta ile diğer yumurta sarısını, tuz ve su ilave edip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerine nemli bir bez örtüp 15 dakika dinlendirin. Hamuru 4 parçaya ayırıp her birini açın. Hamurları enlemesine ve boylamasına şeritler halinde keserek küçük kareler elde edin. Ortalarına 1'er çay kaşığı tulum peyniri koyup kenarlarına yumurta akı sürüp üçgen olacak şekilde kapatın. Sıvıyağda hafif pembeleşene kadar kızartıp servis tabağınaalın.Diğer taraftan tereyağında yemeklik doğranmış soğanları hafif kavurun. Domates ve biber salçası, et suyu veya su koyup 5 dakika pişirerek sos hazırlayın. Mantıların üzerine bu sosu gezdirip ince kıyılmış maydanozla süsleyerek servis yapın.
Birbirinden lezzetli mantı tarifleri
Kayseri Mantısı Tarifi.
1 adet yumurta,
1 çay kaşığı tuz
4 su bardağı un,
2 çay bardağı su
1 adet soğan,
250 gram kıyma
Sosu için:
3 adet biber
2 adet domates
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 çay bardağı etsuyu,
pulbiber,
reyhan
Üzerine:
Sarmısaklı yoğurt
sumak.
Öncelikle yumurta, tuz, un ve 1 çay bardağı suyu karıştırıp sert bir hamur elde edin. 15-20 dakika dinlendirin. Hamurdan iri bezeler koparıp açın. Açtığınız yufkaları önce geniş şeritler halinde boylamasına kesin. Daha sonra enlemesine 1 cm aralıklarla kesin. İncecik kıyılmış soğan ve kıymayı karıştırın. Küçük kare hamurların ortasına kıymalı harcı koyun. Köşelerini bohça gibi içe doğru kapatın. Haşlayıp süzün. Üzerine 1 çay bardağı soğuk su dökün. Sosu için küçük doğranmış 2-3 adet biber ve 2 adet domatesi önce zeytinyağında soteleyin. Daha sonra tereyağını ekleyin. Salça, et suyu, pulbiberi, reyhanı ekleyin. Sosu tenceredeki mantıya dökün. Üzerine sarmısaklı yoğurt koyup, sumakla servis yapın..
Sofra’da Bu Ay
- 2025 Trendi Swicy Lezzetler
- Selin Kutucular'la Sofra'ya Özel
- Düşük Karbonhidrat Yüksek Lezzet Menüler