Birbirinden lezzetli 10 köfte tarifi
Susamlı Köfte Tarifi.
2 su bardağı ince bulgur
Yeteri kadar ılık su
100 gram susam
2 adet soğan
1 çay bardağı sıvıyağ
2 çorba kaşığı salça
Yarım demet maydanoz
Tuz
Kimyon .
Bulguru kapaklı derin bir kaba alın ve üzerini geçecek kadar ılık su ekleyin. Kapağını kapatın ve suyunu çekip, şişmesini bekleyin. Susamı bir tavada hafif pembeleşene kadar kavurun. Havanda dövün ve bulgurun içine katın. Sıvıyağı bir tavaya alıp, ince kıyılmış soğanı kavurun. Salça ekleyin ve 1-2 dakika daha kavurmaya devam edin. Bulgurun içine boşaltın ve malzemeler birbiriyle iyice özleşene kadar yoğurun. Kıyılmış maydanoz, tuz ve kimyon ilave edin. Tüm malzemeyi harmanlayıp, dilediğiniz şekli vererek servis yapın..
Birbirinden lezzetli 10 köfte tarifi
Harput Köfte Tarifi.
1 su bardağı köftelik bulgur
1 kahve fincanı irmik
1 su bardağı sıcak su
1 adet büyük boy haşlanmış patates
Tuz, karabiber, pulbiber
Haşlamak için: 5 su bardağı su
Napoliten sos: 1 adet küçük boy soğan
2 diş kıyılmış sarmısak
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 çorba kaşığı salça
5 adet domates,
tuz,
karabiber .
BULGUR, irmik, sıcak su, rendelenmiş patates, tuz, karabiber ve pulbiberi derin bir kaba alın. Karıştırdıktan sonra 15 dakika dinlendirin. Harçtan fındık büyüklüğünde parçalar koparın ve yuvarladıktan sonra baş parmağınızla ortasını çukur hale getirin. Hazırladığınız köfteleri kaynamış suda haşlayın ve kevgir yardımıyla sudan çıkarın. Napoliten sos için kıyılmış soğanı sarmısakla birlikte zeytinyağında soteleyin. Salça
Birbirinden lezzetli 10 köfte tarifi
Narlı İçli Köfte Tarif.
Dışı için:
1 su bardağı köftelik bulgur
1 su bardağı irmik
1 su bardağı buğday yarması
Yeteri kadar su
İç harcı için:
Yarım kg kıyma
Yarım çay bardağı sıvıyağ
6 adet orta boy soğan
1 su bardağı dövülmüş ceviz
1 demet maydanoz
1 adet nar
Tuz
Yenibahar
Karabiber
Haşlamak için:
Su ve tuz .
ÖNCELİKLE içli köftenin dışı için bulgur, irmik ve buğday yarmasını derin bir kaba koyun. Üzerini geçmeyecek şekilde su ekleyin ve 20 dakika bekletin. İyice yoğurun ve elle açıp, şekil verecek kıvama geldiğinde dilediğiniz biçimde şekillendirin. İçi için kıyma, sıvıyağ ve yemeklik doğranmış soğanı bir tavaya alıp, kısık ateşte 5 dakika kavurun. Sıcakken içine ceviz, kıyılmış maydanoz, tuz, yenibahar, karabiber katın ve karıştırın. Soğuduktan sonra nar ekleyip, tekrar karıştırın. Köftenin içine iç harçtan 1 çorba kaşığı koyun ve şekil verin. Dış ve iç harç bitene kadar işleme devam edin. Genişçe bir tencereye su koyup, kaynatın. Tuz katın ve köfteleri içine atıp, yumuşayana kadar haşlayın. Kevgirle suyun içinden alın ve sıcak olarak servis yapın.
Birbirinden lezzetli 10 köfte tarifi
Elma Soslu Tavuk Köftesi Tarifi.
Köfte için:
500 gram tavuk kıyması
2 dilim bayat ekmek içi
10-12 dal maydanoz
1 adet yumurta sarısı
1 diş dövülmüş sarmısak
Tuz
Karabiber
Pulbiber
Köftelere sürmek için:
Zeytinyağı
Elma sos için:
2 adet ekşi elma
1 adet domates
1 diş kıyılmış sarmısak
1 çorba kaşığı salça .
ÖNCELİKLE köfte için kıyma, ufalanmış ekmek içi, kıyılmış maydanoz, yumurta sarısı, sarmısak, tuz, karabiber ve pulbiberi derin bir kapta yoğurun. Harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve köfteler hazırlayın. Her iki tarafını da zeytinyağı ile yağlayıp, ızgarada pişirin. Sos için kabukları soyulmuş elma ile domatesi rendeleyin ve bir tavaya alın. Sarmısak ve salçayı ilave edip, kısık ateşte 1-2 dakika soteleyin. Tavuk köfte ile birlikte sıcak olarak servis yapın..
Birbirinden lezzetli 10 köfte tarifi
Ispanaklı Fırın Köfte Tarifi.
100 gram ıspanak yaprağı
Yeteri kadar kaynar su
400 gram köftelik kıyma
1 adet küçük boy soğan
1 adet yumurta
1 dilim bayat ekmek
Tuz
karabiber
pulbiber
Servis için:
Domates ve biber .
ISPANAK yaprağını yıkayıp, süzdükten sonra kaynar suyun içinde 2-3 dakika bekletip, çıkarın. Kağıt havlu ile fazla suyunu aldıktan sonra ince kıyın ve derin bir kaba alın. İçine kıyma, rendelenmiş soğan ve yumurta ekleyin. Ekmek dilimini suyun içinde 2-3 dakika bekletin. Daha sonra suyunu sıkıp, içini kıymaya katın. Tuz, karabiber ve pulbiber ekledikten sonra tüm malzemeyi iyice yoğurun. Yağlanmış ısıya dayanıklı bir fırın kabına köfte harcını ne çok ince, ne çok kalın olacak şekilde elinizle yayın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Dilimleyip, fırınlanmış domates ve biberle birlikte sıcak olarak servis yapın..
Birbirinden lezzetli 10 köfte tarifi
Köfteli Yer Fıstığı Soslu Havuç Tarifi.
500 gram bebek havuç
1 su bardağı tuzlu yerfıstığı
2 çorba kaşığı soya sosu
3 çorba kaşığı tozşeker
2 çorba kaşığı acı biber salçası
Bir buçuk su bardağı su
2 çorba kaşığı tereyağı, tuz
Köfte için: 300 gram kıyma
1 dilim bayat ekmek
1 su bardağı süt, 1 adet soğan
Bir tutam kekik
tuz
karabiber
Kızartmak için: Sıvıyağ
Üzerine: İri dövülmüş yerfıstığı.
1 KÖFTELERİ hazırlamak için, bayat ekmeğin kenarlarını alıp bir kaba koyun. Üzerine süt ekleyin ve 5 dakika bekletin. Daha sonra iyice sıkın. Kıymayı geniş bir kaba alın. Üzerine sütte bekletip sıktığınız bayat ekmek, rendelenmiş soğan, kekik, tuz ve karabiber ekleyip iyice yoğurun. Hazırladığınız harçtan arzunuza göre köfteler hazırlayın. 2 Sos için 1 su bardağı kabukları soyulmuş tuzlu yerfıstığını iyice dövün. Bir
Birbirinden lezzetli 10 köfte tarifi
Domatesli Mini Köfteler Tarifi.
500 gram kıyma
tuz,karabiber,kimyon
maydanoz
taze soğan
kiraz domates
beyaz peynir
sıvıyağ.
Öncelikle 500 gram kıymaya tuz, karabiber, kimyon, ince kıyılmış maydanoz, 3 dal ince kıyılmış taze soğan ve 2 dilim ıslatılıp sıkılmış bayat ekmek içini ekleyip yoğurun. Köfte hamurundan misket iriliğinde köfteler koparın. Az kızgın sıvıyağda kızartın. Köfteleri kağıt havlu üzerine alıp, yağını süzdürün. Sotelenmiş kiraz domates ve küp doğranmış beyaz peynirle servis yapın..
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler