Birbirinden farklı ve leziz patlıcan yemekleri
Peynirli Patlıcan Tarifi
6 Kişilik
Malzemeler
6 adet orta boy patlıcan
1 su bardağı ufalanmış beyaz peynir
1 adet yumurta
1 demet maydanoz
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz
Karabiber
Peynirli Patlıcan Yapılışı
Patlıcanları bıçakla birkaç yerinden delin. Soymadan kaynamakta olan suya atıp 20- 25 dakika pişirin. Sudan çıkarıp soğumaya bırakın. Bu arada beyaz peyniri bir kaba alıp üzerine yumurta, kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. Sudan çıkardığınız patlıcanlar soğuduktan sonra üstlerinden 2 santimlik bir bölümünün kabuğunu alın. Buradan patlıcanların içini bir kaşıkla çıkarın. Çıkan patlıcanları kıyıp peynirli karışıma ekleyin. Harcı patlıcanlara pay edin. Üstlerine rendelenmiş kaşar peynirini serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirip servis yapın.
Peynirli Patlıcan Tarifi
6 Kişilik
Malzemeler
6 adet orta boy patlıcan
1 su bardağı ufalanmış beyaz peynir
1 adet yumurta
1 demet maydanoz
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz
Karabiber
Peynirli Patlıcan Yapılışı
Patlıcanları bıçakla birkaç yerinden delin. Soymadan kaynamakta olan suya atıp 20- 25 dakika pişirin. Sudan çıkarıp soğumaya bırakın. Bu arada beyaz peyniri bir kaba alıp üzerine yumurta, kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. Sudan çıkardığınız patlıcanlar soğuduktan sonra üstlerinden 2 santimlik bir bölümünün kabuğunu alın. Buradan patlıcanların içini bir kaşıkla çıkarın. Çıkan patlıcanları kıyıp peynirli karışıma ekleyin. Harcı patlıcanlara pay edin. Üstlerine rendelenmiş kaşar peynirini serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirip servis yapın.
Birbirinden farklı ve leziz patlıcan yemekleri
Bostan Patlıcan Kebabı
6 Kişilik
Malzemeler
3 adet orta boy bostan patlıcanı
2 çorba kaşığı zeytinyağı
300 gram kıyma
2 adet orta boy soğan
100 gram mantar
2 adet domates
2 adet dolmalık biber
Yarım çorba kaşığı salça
Tuz,
karabiber
Kızartmak için:
Sıvıyağ
Bostan Patlıcan Kebabı Yapılışı
PATLICANLARIN saplarını kesmeden ve soymadan küçük yeşil yapraklarını koparın. Daha sonra sapları ile birlikte ortadan ikiye bölün. Kesilmiş yüzlerine tuz serpin ve yarım saat bekletin. Yıkayıp, kurulayın. Kızgın yağda önlü arkalı kızartın. İçlerini kaşıkla çıkarın. Çıkan parçaları küçük doğrayın. Zeytinyağını bir tavaya alıp, kıyma ve piyazlık doğranmış soğanı, soğanın rengi dönene dek kavurun. Üzerine doğranmış mantar, biber ve domates ekleyip kavurun. Doğradığınız patlıcanları, tuz ve karabiberi de katın. Birkaç dakika daha kavurup ocaktan alın. Harcı patlıcanların içine doldurun ve bir fırın tepsisine yerleştirin. 1 çorba kaşığı salçayı suyla açın ve tepsiye dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika pişirin.
TARİF DETAY
Birbirinden farklı ve leziz patlıcan yemekleri
Yaz Patlıcanı Tarifi
5 Kişilik
Malzemeler
1 kg patlıcan,
1 kg domates
20-25 diş sarmısak,
2 adet havuç
4 çorba kaşığı zeytinyağı,
1 çorba kaşığı tozşeker
2 çay kaşığı tuz,
1 çay kaşığı karabiber
Yaz Patlıcanı Yapılışı
PATLICANLARI alacalı soyun. İri iri doğrayıp tencereye dizin. Domatesleri kabukları ile blendırdan geçirin. Patlıcanların üzerine yayın. Sarmısakları ayıklayıp domateslerin üzerine serpiştirin. Havucu halka halka doğrayıp tencereye ilave edin. Tuz, karabiber, tozşeker ve zeytinyağını tencereye alın. Orta hararetli ateşte hiç karıştırmadan pişirin (patlıcanlar yumuşadıktan sonra 1 kere karıştırabilirsiniz). Soğuduktan sonra servis tabağına alıp maydanozla süsleyin.
TARİF DETAY