Birbirinden enfes börek tarifleri
Patlıcanlı ve Dil Peynirli Börek Tarifi
Malzemeler
Hamuru için:
3 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı tozşeker
Yarım paket (1 paket: 10 gram)
instant maya
1 çay bardağı sıvıyağ
1 adet yumurta
3 çorba kaşığı yoğurt
İç malzeme için: 3 adet patlıcan
150 gram dil peyniri
2-3 dilim çemensiz pastırma
Tuz, karabiber, pulbiber
Üzeri için:
1 adet yumurta sarısı
Susam ve çörekotu
Patlıcanlı ve Dil Peynirli Börek Yapılışı
ÖNCELİKLE iç malzeme için patlıcanları közleyin ve kabuklarını soyduktan sonra ince doğrayın. İçine rendelenmiş dil peyniri, doğranmış pastırma, tuz, karabiber ve pulbiber katın. Tüm malzemeyi karıştırdıktan sonra soğumaya bırakın. Hamur için yoğurma kabına un, tuz ve tozşekeri alın. Ortasını havuz şeklinde açıp, maya, sıvıyağ, yumurta ve yoğurdu ekleyin. Yumuşak bir hamur elde edene kadar iyice yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtün ve yarım saat dinlendirin. Dinlenen hamuru iki eşit parçaya ayırın ve merdane ile dikdörtgen şeklinde açın. 1 parça hamurun orta kısmına uzunlamasına iç harcın yarısını yayıp, hamuru rulo şeklinde sarın. Diğer hamuru da aynı şekilde hazırlayın. Fırın tepsisine yerleştirin ve üzerine keskin bir bıçakla çizikler atın. Yumurta sarısı sürüp, susam ve çörekotu serpin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Piştikten sonra oda sıcaklığında 5-10 dakika dinlendirin ve dilimleyerek servis yapın.
Birbirinden enfes börek tarifleri
Zeytin Böreği Tarifi (25 Adet)
Malzemeler
Hamuru için:
Yarım kilo un (250 gram
kepekli, 250 gram tam
buğday unu)
1 paket (21 gram) yaş maya
Bir tutam tuz
1 çay kaşığı tozşeker
Aldığı kadar su
İç malzeme için:
2 su bardağı kırma yeşil zeytin
100 gram kıyma
1 adet büyük boy soğan
1 su bardağı kıyılmış ceviz
Yarım çay bardağı nar
pekmezi
1 demet maydanoz
4 dal taze soğan
Tuz, karabiber, pulbiber
Zeytin Böreği Yapılışı
HAMURU için un, maya, tuz ve tozşekeri yoğurma kabına alın. İçine ılık su ilave edip, katı bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtün ve 20 dakika dinlendirin. İçi için kıymayı bir tavaya alın ve kendi suyunu salıp çekene kadar kavurun. Kıyılmış soğanı ilave edin ve rengi dönmeye başlayınca zeytini ekleyin. Zeytini yumuşayana kadar sotelerken bir yandan da cevizi katın. 2-3 dakika soteledikten sonra tuz, karabiber ve pulbiber ekleyin. Tavayı ocaktan alın ve nar pekmezini katın. Kıyılmış maydanoz ve taze soğanı ilave ettikten sonra tüm malzemeyi karıştırın. Soğuması için bir kenara alın. Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve merdane yardımıyla çay tabağı büyüklüğünde açın. Bir kenarına zeytinli iç harçtan koyun ve diğer tarafını üzerine kapatın. Hamur ve iç harç bitene kadar aynı işleme devam edin. Börekleri fırın tepsisine yerleştirin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
Birbirinden enfes börek tarifleri
Kıymalı ve Cevizli Sac Böreği Tarifi (12 Kişilik)
Malzemeler
500 gram kıyma
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
2 çorba kaşığı sıvıyağ
2 adet soğan
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
3 adet ekmek hamuru
Tuz, karabiber, pulbiber
Börekleri kızartmak için: Sıvıyağ
Kıymalı ve Cevizli Sac Böreği Yapılışı
İçine yemeklik doğranmış soğan ve dolmalık fıstığı ilave edip, kavurun. Ceviz, tuz, karabiber ve pulbiberi ekleyip, şöyle bir karıştırdıktan sonra ocaktan alın. Ekmek hamurlarını derin bir kabın içinde yoğurun. Hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar koparıp, unlu tezgahın üzerinde merdaneyardımıyla açın. Bir kenarına soğuyan iç harçtan koyun ve diğer kısmı üzerine kapatıp, elinizle bastırarak ay şekli verin. Hamur ve iç harç bitene kadar aynı işleme devam edin. Yapışmaz yüzeyli bir tavaya 1 çorba kaşığı sıvıyağ koyun ve 2 adet böreği önlü arkalı kızartın. Diğer börekleri de aynı şekilde kızartın. Sıcak olarak servis yapın.
Birbirinden enfes börek tarifleri
Büzme Börek Tarifi
Malzemeler
2 adet yufka
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı süt, 3 adet yumurta
İç malzeme için:
300 gram lor veya beyaz peynir
Üzerine:
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
6-7 dal dereotu
Büzme Börek Yapılışı
YUFKANIN birini düz bir zemine serin ve üzerine biraz sıvıyağ gezdirin. Lor veya rendelenmiş peynirin yarısını üzerine yayın. Yufkanın her iki ucunu büzerek ortaya doğru getirin. İkiye kesip, tepsiye yerleştirin. Diğer yufkayı da aynı şekilde hazırlayın. Derin bir kapta yoğurt, süt ve yumurtayı çırpın. Böreğin üzerine gezdirin ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından aldıktan sonra sıcakken üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ve kıyılmış dereotu serpin. Dilimleyip, sıcak olarak servis yapın.
Birbirinden enfes börek tarifleri
Tavuk ve Pirinçli Açma Börek Tarifi
Malzemeler
Hamuru için: 3 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz, yeteri kadar su
1 su bardağı zeytinyağı
İç malzeme için:
500 gram tavuk göğsü
2 su bardağı su
1 su bardağı pirinç
2 çorba kaşığı tereyağı
2 adet soğan, 3 dal pırasa
1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
1 çorba kaşığı kuşüzümü
Tuz, kekik, karabiber
Hamuru açmak için:
1 çay bardağı sıvıyağ
Tavuk ve Pirinçli Açma Börek Yapılışı
1 ÖNCELİKLE hamur için yoğurma kabına un ve tuzu alın. Azar azar su ilave ederek sert bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru iki parçaya ayırın ve üzerine zeytinyağı döküp, 2 saat oda sıcaklığında bekletin.
2 Diğer taraftan iç malzeme için tavuk etini 2 su bardağı suda haşlayın ve eti içinden çıkarıp, yıkanmış pirinci ekleyin. Pirinç yumuşayana kadar haşladıktan sonra süzün. Pirincin içine didiklenmiş tavuk etini katıp, karıştırın. Tavaya aldığınız tereyağında kıyılmış soğan ve pırasayı 3-4 dakika soteleyin. Üzerine dolmalık fıstık ve kuşüzümünü ilave edip, 1-2 dakika daha sotelemeye devam edin. Tavuklu pirinç, tuz, kekik ve karabiber kattıktan sonra tavayı ocaktan alıp, soğumaya bırakın.
3 Zeytinyağı sürdüğünüz hamurları unlanmış tezgahta yufka kalınlığında açın. Üzerine sıvıyağ sürüp, elinizle hamuru çekerek çok ince olacak şekilde açmaya devam edin. Yufkanın bir kenarına iç harcın yarısını koyup, dört parmak genişliğinde katlayın ve yağlanmış tepsiye yerleştirin. Diğer hamuru da aynı şekilde hazırlayın. Daha sonra hamurları 4 parmak genişliğinde kesin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirin
Birbirinden enfes börek tarifleri
Fincan Böreği Tarifi
6-8 Kişilik
Malzemeler
2 su bardağı un, 1 çay bardağı ılık su
1 adet yumurta, tuz
İç harcı için: 500 gram pazının yaprağı
1 adet soğan, 2 çorba kaşığı tereyağı
Tuz, karabiber
Kızartmak için: Sıvıyağ
Fincan Böreği Yapılışı
1 UNU bir kaba alıp ortasını havuz şeklinde açın. Tuzu ekleyin. Ilık suyu azar azar ekleyerek yoğurun. Yumurtayı ilave edip, pürüzsüz bir hamur elde edinceye dek yoğurmaya devam edin. Hamuru 4'e bölüp üzerine un serpin. Nemli bir bezle örterek 30 dakika dinlendirin. 2 Pazıyı yıkayıp doğrayın. Tereyağını bir tavada eritip, yemeklik doğranmış soğanı rengi dönene dek kavurun. Üzerine pazıyı ekleyin. Suyunu iyice çekene dek ara sıra karıştırarak pişirin. Tuz ve karabiber ekledikten sonra ocaktan alın ve ılınmaya bırakın. 3 Dinlenen hamur parçalarından birini düz bir zemine alın ve un serperek açın. Yufkanın yarısına aralıklarla pazılı harçtan koyun. Diğer yarısını üzerine kapatın. Bir kahve fincanı ile harçlı kısımlar ortada kalacak şekilde hamuru kesin. Kalan 3 parça hamuru da aynı şekilde hazırlayın. Bol yağda kızartın ve fazla yağını almak için kağıt havlu üzerine çıkarın. Birkaç dakika sonra servis yapın.
Birbirinden enfes börek tarifleri
Rulo Börek Tarifi (10 Kişilik)
Malzemeler
6 adet yumurta sarısı
1 su bardağı sıvıyağ
2 su bardağından iki parmak
eksik su
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un, tuz
Aralarına sürmek için:
125 gram tereyağı
İçi için: 350 gram beyaz peynir
Yarım demet maydanoz
Üzerine: 1 adet yumurta sarısı
Rulo Börek Yapılışı
YUMURTA sarıları, sıvıyağ, su, kabartma tozu ve tuzu derin bir kaba alın. Un ilavesiyle yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hazırladığınız hamuru 15 adet bezeye ayırın. Her bezeyi pasta tabağı büyüklüğünde açın. 5 adet yufkanın aralarına tereyağı sürüp üst üste koyun. Kalan 10 adet bezeyi de beşli gruplar halinde aynı şekilde hazırlayın. Araları yağlanmış beşli hamurun her köşesini ortaya katlayarak kare şekli verin ve 1 saat buzdolabında dinlendirin. Diğer hamurlara da aynı işlemi uygulayın. Dinlenen hamurları unlu tezgahta 1 cm kalınlığında kare şeklinde açın. Her birini 4 uzun parçaya bölün ve toplam 12 hamur elde edin. İç harç için ufalanmış beyaz peyniri ince kıyılmış maydanozla karıştırın. 1 parça hamurun uç kısmına peynirli harçtan koyun ve bir tur sarıp kesin. Kestiğiniz yerden aynı işlemi devam ettirin. Hamurlar ve iç harç bitene kadar işleme devam edin. Rulo börekleri fırın tepsisine dizin ve üzerlerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
Birbirinden enfes börek tarifleri
Fıstıklı Kuşüzümlü Börek Tarifi
Malzemeler
3 çorba kaşığı margarin
250 gram kıyma
1 adet soğan
2 adet yufka
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
Yarım su bardağı kuşüzümü
Yarım su bardağı dolmalık fıstık
Tuz, karabiber, pulbiber
1 adet yumurta sarısı
Fıstıklı Kuşüzümlü Börek Yapılışı
Margarini eritip, kıymayı ilave edin. Küp doğranmış soğanı ekleyip, kıymayla kavurun. Tuz, karabiber ve pulbiber ekleyin. Bu malzemeye fıstık ve sıcak suyla yıkanmış kuşüzümünü ekleyerek, kavurmaya devam edin. Yufkayı yarım ay oluşturacak şekilde ikiye bölün. İç malzemeyi yufkanın bir kenarına koyup, rulo biçiminde sarın. Diğer yufkaları da bu şekilde hazırlayın. Ruloları yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Böreklerin üzerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, üzeri kızarana dek pişirin
Sofra’da Bu Ay
- 2025 Trendi Swicy Lezzetler
- Selin Kutucular'la Sofra'ya Özel
- Düşük Karbonhidrat Yüksek Lezzet Menüler