Bir çikolata rüyası
Çikolata ve kremanın uyumunu yansıtan rüya tadında lezzetler...
MİNİK KARE PASTALAR(4 Kişilik)
Keki için: 4 adet yumurta, 2 su bardağı tozşeker, 1 su bardağı sıvıyağ, 6 çorba kaşığı kakao, 1 paket vanilya, 1 su bardağı süt, 1 tatlı kaşığı tarçın, 1 çorba kaşığı neskafe, 1 su bardağı un, yarım su bardağı dövülmüş ceviz, 1 paket kabartma tozu, kreması için: 2 adet yumurtanın sarısı, 2 su bardağı süt, 3 çorba kaşığı tozşeker, 3 çorba kaşığı un, 1 paket vanilya, 1 çorba kaşığı tereyağı, süslemek için: 1 paket (80 gram) bitter çikolata, 1 paket krem şanti, 1 su bardağı soğuk süt, 8-10 adet çilek
Kek için yumurtaları ve tozşekeri iyice çırpın. Üzerine sıvıyağ, kakao, vanilya, süt, tarçın ve neskafeyi ekleyip iyice karıştırın. Bu karışımdan bir su bardağı ayırıp, kalana un, ceviz ve kabartma tozunu ekleyin. Karışımı, yağlanmış ve unlanmış dikdörtgen bir kalıba dökün. Önceden ısıtılmış 150 derece fırında 30 dakika pişirin. Fırından çıkınca, daha sıcakken, üzerine ayırdığınız karışımı dökün. Soğuduktan sonra keki enlemesine 4 parçaya bölün. Kreması için tereyağı hariç tüm malzemeyi bir tencereye koyup çırpın. Daha sonra orta ateşte sürekli karıştırarak, koyulaşana kadar pişirin. Krema piştikten sonra tereyağını ekleyin ve soğumaya bırakın. Hazırladığınız kremayı, kekin 4 katına dökün ve pastayı ortadan bölerek iki küçük kare pasta elde edin. Pastaların en üstünü de krema ile sıvayın. Bitter çikolatayı benmari usulü eritip, pastalara sürdüğünüz kremanın üstüne dökün. Bir paket krem şantiyi bir su bardağı sütle karıştırarak koyulaşana kadar çırpın. Pastaları hazırladığınız krem şanti ve çilekle süsleyerek servis yapın.
Bir çikolata rüyası
KREM ŞOKOLA(6 Kişilik)
1 kg süt, 2 çorba kaşığı pirinç un, 2 çorba kaşığı kakao, 2 çorba kaşığı mısır nişastası, 1 su bardağı tozşeker, 1 paket vanilya, süslemek için: 1 paket krem şanti, 1 su bardağı süt, 6-8 adet çilek, 2-3 dal nane
Pirinç unu, kakao, mısır nişastası ve şekeri bir tencerede karıştırın. Üzerine sütü ekleyip ocağa koyun. Sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Ocaktan indirdikten sonra vanilyayı ekleyin ve soğuduktan sonra kuplara dökün. Ancak kupları tam doldurmayın. Bir kaba krem şanti ve sütü döküp, mikserin önce yavaş, sonra hızlı devriyle koyulaşana kadar çırpın. Hazırladığınız krem şantiyi istediğiniz şekilde kuplardaki krem şokolaların üzerine dökün. Çilek ve nane yaprağı ile süsleyip buzdolabında 1-2 saat beklettikten sonra servis yapın.
Bir çikolata rüyası
BEYAZ ÇİKOLATALI KITIRLAR(20 Adet)
100 gram beyaz çikolata, 1 çorba kaşığı sıvıyağ, 3 çorba kaşığı ballı mısır gevreği, 2’şer çorba kaşığı ince kıyılmış fındık ve badem, 1’er çorba kaşığı soyulmuş bütün fındık ve badem
Çikolatayı benmari usulü eritin. Sıvıyağı ekleyin. Mısır gevreği dışındaki malzemeleri çikolataya ilave edip karıştırın. Daha sonra mısır gevreğini ekleyin. Bir tepsiye yağlı kağıt serin. Malzemeden birer kaşık alıp tepsiye koyun. Soğuyunca servis yapın.
Bir çikolata rüyası
KREMALI MİLFÖY ATIŞTIRMALIKLARI(8 Kişilik)
10 adet tereyağlı milföy hamuru, 1 çorba kaşığı tereyağı, arası için: bir buçuk kutu (1 kutu= 200 ml) krema, 1 su bardağı tozşeker, süslemek için: kivi, vişne, nane
Milföy hamurlarını oda sıcaklığında yarı yarıya çözülene kadar bekletin.Her birini dörde kesin ve toplam 40 adet kare milföy hamuru elde edin. Fırın tepsisini tereyağı ile yağlayın ve içini su ile ıslatıp, süzün. Yarımşar cm aralıklarla milföy hamurlarını tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pembeleşene kadar pişirin. Daha sonra fırını kapatıp, hamurlar soğuyana kadar fırında bekletin. Hamurlar soğuyunca her milföy hamurunu ikiye ayırın ve toplam 80 adet milföy hamuru elde edin. Arası için kremayı tozşeker ile birlikte derin bir kapta şeker eriyene kadar iyice çırpın. Daha sonra buzdolabının en üst rafında 2 saat bekletin. Kremayı sıkma torbasına doldurun ve 1 adet milföy hamurunun üzerine sıkıp, diğer milföy hamurunu üzerine kapatın. Tekrar krema sıkın ve milföy hamuru yerleştirip, üzerine krema sıkın. Diğer milföy hamurlarına da aynı işlemi uygulayın. Atıştırmalıkların üzerini dilimlenmiş kivi, vişne ve nane yaprağı ile süsleyin.
Bir çikolata rüyası
MEYVELİ ÇİKOLATALI PASTACIKLAR(8 Kişilik)
3 adet yumurta, 6 çorba kaşığı tozşeker, 3 çorba kaşığı kakao, bir buçuk su bardağı un, 2 çorba kaşığı toz badem, 1 tatlı kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu, kreması için: 1 paket krem şanti, 1 su bardağı süt, 2 çorba kaşığı kakao, 1 paket bitter çikolata (80 gram), içi için: birer adet kivi, muz ve elma, 10-12 adet çilek, süslemek için: 10-15 adet çilek ya da frambuaz
Bir tencereye yarıya kadar su doldurun ve kaynamaya başlayınca ocaktan alıp içine cam bir kap yerleştirin. Bu kabın içine yumurtaları ve şekeri koyup mikserle 5 dakika çırpın. Kabı sudan çıkartıp içine un, kakao, toz badem ve rendelenmiş portakal kabuğunu ilave ederek çırpmaya devam edin. Bir fırın tepsine yağlı kağıt serin ve hazırladığınız karışımdan ikişer çorba kaşığı alıp parçalar halinde tepsiye dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 13 dakika pişirin. Kreması için, krem şanti, kakao ve soğuk sütü karıştırın. Mikserin önce yavaş sonra hızlı devri ile koyulaşana kadar çırpın ve bir krema sıkacağına doldurun. Tüm meyveleri küçük doğrayıp, karıştırın. Çikolatayı benmari usulü eritip, kurabiyelerin düz yüzeylerine sürün. Hazırladığınız kremadan kurabiyelerin yarısının üzerine sıkın. Kremanın üzerine de bir çorba kaşığı meyveli malzemeden döküp üstüne tekrar bir kurabiye kapatın. Üzerini çilek ya da frambuazla süsleyin.
Bir çikolata rüyası
ÇİKOLATALI SÜRPRİZ KURABİYELER(30-35 Adet)
3 su bardağı un, 1 paket margarin, bir buçuk su bardağı pudraşekeri, 1 adet yumurta akıü, yarım paket vanilya, 1 paket bitter çikolata (80 gram), süslemek için: 3 çorba kaşığı hazır çikolata sosu
Un, margarin, pudraşekeri, yumurta akı ve vanilyayı karıştırıp yoğurun. Hazırladığınız hamuru nemli bir beze sararak 15 dakika dinlendirin. Daha sonra hamuru bir merdane ile yarım santim kalınlığında açın. Bir bardak ağzı ile hamurdan yuvarlak parçalar kesin. Çikolatayı bir bıçakla küçük parçalara ayırın. Hamurdan kestiğiniz parçaların ortasına, çikolata parçalarından birkaç tane koyup kenarlarını kapatın. Bir fırın tepsisine yağlı kağıt yayıp kurabiyeleri üzerine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra servis tabağına alıp soğutun ve üzerlerine çikolata sosu gezdirip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
- Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
- Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar