Bilmeyen ve duymayanlar için: Alabaş

ALABAŞ SALATASI(4-6 Kişilik)

Malzemeler:

3 adet alabaş

1 adet kırmızı soğan

Yarım demet maydanoz

Sosu için:

Yarım çay bardağı zeytinyağı

1 adet limonun suyu

Tuz

Hazırlanışı:

Alabaşları soyun ve küp şeklinde doğrayıp, servis tabağına alın. Halka doğranmış kırmızı soğan ve kıyılmış maydanozu ekleyin. Sosu için zeytinyağı, limon suyu ve tuzu bir kapta karıştırıp, salatanın üzerine gezdirin. Tatların birbirine geçmesi için tüm malzemeyi karıştırın ve servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...