Bilinmeyen kabaklı tarifler
Kabakbayıldı
Malzemeler
1 kg kabak
Kızartmak için:
Zeytinyağı
4 adet soğan
4 adet domates
2 adet çarliston biber
Tuz,
pulbiber
1 adet kesmeşeker
Birkaç dal maydanoz
Kabakbayıldı Yapılışı
Kabakları soyup, ortadan ikiye kesin. Zeytinyağında kızartın. Kızaran kabakların ortasını karnıyarık gibi açın. Ayrı bir yerde, piyazlık doğranmış soğanı yağda kavurun. Rendelenmiş domates ve küçük doğranmış biberi ekleyin. Tuz, şeker ve pulbiberi ilave edin. Sotelenen malzemeyi kabakların ortasına doldurun. Fırın tepsisine dizip, orta ısılı fırında üzeri kızarana dek tutup, soğuyunca maydanoz yapraklarıyla süsleyip servis yapın.
Bilinmeyen kabaklı tarifler
Kabak Çorbası
Malzemeler
2 adet patates
1 adet kuru soğan
2 adet havuç
1 kg kabak
8 su bardağı su
2 çorba kaşığı krema
tuz
Üzerine:
1 çorba kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı nane
1 çay kaşığı kırmızıbiber
Kabak Çorbası Yapılışı
Patates havuç ve soğanın kabuklarını soyup, küp şeklinde doğrayın. ‹yice yıkanmış kabakları, kabuklarını soymadan büyük küp şeklinde doğrayın. Doğranmış sebzeleri tencereye aktarıp üzerine 8 bardak suyu ilave edin. Tuzunu ayarlayıp, sebzeler iyice yumuşayana dek pişirin. Sonrasında tencereyi ateşten alıp blendırdan geçirin. Tekrar tencereyi ocağa koyup ağır ateşte 5-10 dakika daha pişirin. Kremayı ekleyin. Bu arada ayrı bir yerde tereyağını eritip, sıvıyağı ekleyin. Üzerine nane ve kırmızıbiberi ilave edin. Bir-iki çevirip ateşten alın. Çorbanın üzerine gezdirip servis yapın.
Bilinmeyen kabaklı tarifler
Zeytinyağlı Kabak
Malzemeler
1 kg küçük boy kabak
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 adet soğan
Birkaç diş sarmısak
Dereotu,
tuz
Zeytinyağlı Kabak Yapılışı
Kabakları soyup, enlemesine ikiye bölün. Tencereye zeytinyağını alın. Sarmısak dişlerini ikiye bölüp tencereye atın. Soğanları da piyazlık doğrayıp, tencereye ekleyin. Üzerine tuz ekleyip, kabakları ilave edin. Üzerini geçecek kadar su ilavesi ile, kısık ateşte pişirin. Dereotu ile süsleyerek servis yapın.
Bilinmeyen kabaklı tarifler
Bulgurlu Kabak Kızartması
Malzemeler
3 adet kabak
Bir buçuk su bardağı süt
1 su bardağı ince bulgur
Yarım demet nane
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu
Yarım limonun suyu
tuz
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Süslemek için:
Nane
dereotu
1 adet küçük boy domates
Kızartmak için:
Sıvıyağ
Bulgurlu Kabak Kızartması Yapılışı
Kabakların dış kabuklarını kazıyarak temizleyin. Uzunlamasına dilimleyip, 2-3 dakika sütte bekletin ve kızartın. Bulguru derin bir kaba alarak, üzerini bir parmak geçecek kadar kaynar su dökün. Nane, maydanoz ve dereotunu ince kıyıp bulgurla karıştırın. Tuzu ekleyin. Bulgurlar şişince, yağ ve limonu da ilave edip, iyice karıştırın. Kızarttığınız kabakları bir komposto kasesinin dibine yerleştirip, üzerine bulgurlu harcı dökün. Servis tabağına ters kapatarak çıkartın. Etrafına bulgurlu harçtan koyun. Domates dilimleri, nane ve dereotu ile süsleyerek servis yapın.
Bilinmeyen kabaklı tarifler
Kabak Tatlısı
Malzemeler
Bir buçuk kg kabak
1 kepçe sönmüş kireç
Yeterince su
Yarım kg tozşeker
Süslemek için:
Ceviz
Kabak Tatlısı Yapılışı
Kabakları yarım santim kalınlığında ve düzgün olarak kesin. Büyük bir kaba dizin. Kireci suda karıştırarak çözün. Kabakların üzerini örtecek kadar kireçli su koyun. 1 saat bekletin. Kabakları sudan çıkartıp yıkayın. Temiz suda yarım saat bekletin. Kabakları bir tencereye dizin. şekeri kabakların üzerine gezdirin. Üzerini geçecek kadar su ekleyin. Harlı ateşte tencerenin kapağı açık olarak pişirin. Kabak parlak, şurubu da bal kıvamına gelince ateşten alın. Soğuyunca cevizle süsleyerek servis yapın.
Bilinmeyen kabaklı tarifler
Tavuklu Kabak Karnıyarık
Malzemeler
2 adet tavuk göğsü
2 çorba kaşığı sıvıyağ
6 adet kabak
1 adet soğan
1 adet havuç
2 adet sivri biber,
1 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı bezelye
1 kahve fincanı su
Tuz,
karabiber,
kekik
Tavuklu Kabak Karnıyarık Yapılışı
Tavukları ince şerit biçiminde doğrayın. Tavaya sıvıyağı alıp, tavukları kavurun. İnce şerit doğranmış havuç, biber, küp doğranmış soğan ve bezelyeyi ilave edin. Hepsini iyice soteleyin. Daha sonra bir kaşık un serpip, biraz daha kavurun. Tuz, karabiber ve kekik ekleyin. 1 kahve fincanı su ilave edip, sosun koyulaşmasını sağlayın. Diğer tarafta kabakların üzerini kazıyıp 5 dakika haşlayın. Üzerinden boylamasına bir kapak kesin. İçini oyup, fırça yardımı ile sıvıyağ sürün. Tavuklu harcı içine doldurun. 180 derece fırında, kabaklar kızarana dek pişirin. Dilerseniz domates sos ile servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- 2025 Trendi Swicy Lezzetler
- Selin Kutucular'la Sofra'ya Özel
- Düşük Karbonhidrat Yüksek Lezzet Menüler