Bilinmeyen Ispanaklı Tarifler
Ispanak çorbası
Malzemeler
Yarım kg yıkanıp doğranmış ıspanak
2 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı mısır unu
1 adet orta boy doğranmış soğan
1 diş sarmısak
5 su bardağı sebze suyu
1 çay kaşığı kimyon
Tuz, krema
Ispanak çorbası Yapılışı
Yağı bir tencereye alıp soğan ve sarmısağı kavurun. Pembeleşen soğan ve sarmısağa mısır ununu ekleyerek 2 dakika daha kavurun. Kaynamış halde olan sebze suyunu yavaş yavaş ekledikten sonra ıspanakları ve kimyonu da karışıma ilave edin. Kısık ateşte ıspanaklar iyice ölünceye kadar pişirmeye devam edin. Pişme işleminden sonra ılınana kadar bekleyin. Ilınan çorbayı blenderden geçirip ağız tadınıza göre krema ile servis edin.
Aşçının notu: Çorbanın pişme süresi yaklaşık 30 dakikadır. Ispanak çorbasını parmesan kıtırları ile servis yapabilirsiniz
Bilinmeyen Ispanaklı Tarifler
Ispanaklı Gözleme
Malzemeler
2 su bardağı kepekli un
1 tatlı kaşığı tuz
Yeteri kadar su
İçi için: 250 gram ıspanak yaprağı
Tuz, karabiber ve pulbiber
Kızartmak için: 3 çorba kaşığı zeytinyağı
Üzeri için: 10 dilim kaşar peyniri
Ispanaklı Gözleme Yapılışı
Un, tuz ve suyu iyice yoğurup kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Üzerini nemli bir bezle örterek yarım saat dinlendirin. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın ve merdane ile yemek tabağı büyüklüğünde açın. İçi için çok ince kıyılmış ıspanak yaprağını tuz, karabiber ve pulbiber ile karıştırın. Açtığınız hamurlardan birinin ortasına bu karışımdan koyup kenarları üst üste gelecek şekilde kapatın. Hamurlar ve iç bitene kadar işleme devam edin. Daha sonra çok az zeytinyağında arkalı önlü kızartın. Sıcakken her böreğin üzerine bir dilim kaşar peyniri koyup servis yapın.
Aşçının notu: Hamur çok yumuşak olursa un ilave edebilirsiniz.
Bilinmeyen Ispanaklı Tarifler
Zeytinyağlı Ispanak
Malzemeler
1 kg ıspanak
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet orta boy soğan
4 adet orta boy domates
1 tutam tuz
Zeytinyağlı Ispanak Yapılışı
Ayıklanmış ve yıkanmış ıspanağı doğrayın. Zeytinyağını tencereye alın ve ince kıyılmış soğanı pembeleştirin. Üzerine kabukları soyulmuş ve küp doğranmış domatesi ilave edip yumuşayana kadar kavurun. Ispanağı ve tuzu ilave edin. Kısık ateşte 5-10 dakika pişirin. 5 dakika dinlendirdikten sonra servis tabağına alın. Ilık olarak servis yapın.
Bilinmeyen Ispanaklı Tarifler
Ispanak Yaprağı Sarması
Malzemeler
2 kg ıspanak
500 gram kıyma
2 dilim bayat ekmekiçi
1 adet limonun suyu
1 çorba kaşığı sıvıyağ
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Ispanak Yaprağı Sarması Yapılışı
Ispanağın iri yapraklarını ayırıp, iyice yıkayın. Kaynamakta olan suyun içine koyup, çok kısa süre bekletin. Ateşin üzerinden alıp, suyunu süzün. Ayrı bir yerde kıyma, ekmek içi, tuz, karabiberi karıştırıp yoğurun. Hazırladığınız harcı, ıspanak yapraklarının ortasına koyup sarın. Derin bir tencerenin içine yağ koyun. Sarmaları dizin. Üzerine limon suyu gezdirin. 15 dakika orta ateşte pişirin ve sıcak olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri