Bildiğiniz keklerin dışında 9 farklı tarif
Hindistancevizli Portakallı Kek Tarifi (12 kişilik)
1 adet hindistancevizi
1 su bardağı+2 çorba kaşığı tozşeker
5 adet yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
1 adet portakal
1 paket kabartma tozu
İki buçuk su bardağı un
Üzeri için:
2-3 çorba kaşığı marmelat
1 su bardağı hindistancevizi
1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu
HİNDİSTANCEVİZİNİ temizleyip, rendeleyin. Sütünü ayırın. Tozşeker ve oda sıcaklığındaki yumurtaları birlikte çırpın. Sıvıyağ ekleyip, çırpmaya devam edin. Rendelenmiş portakal kabuğunu ilave edip karıştırmaya devam edin. Ayrı bir yerde portakalın içini blenderden geçirip püre haline getirin. Hindistancevizi sütü ilave edip, çırpın. Kabartma tozu ve elenmiş un ekleyip karıştırmaya devam edin. Kaşık yardımıyla hindistancevizli karışımı ekleyin. Yağlanmış, ortası delikli kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında, kapağını açmadan 1 saat pişirin. Fırından alıp, kek kalıbında soğumaya bırakın. Keki ters çevirip çıkarın. Fırça yardımıyla üzerine marmelat sürün. Hindistancevizi serpip, portakal kabuğu ile süsleyerek servis yapın.
Bildiğiniz keklerin dışında 9 farklı tarif
Havuçlu Kek Tarifi (8 kişilik)
1 adet yumurta
2 su bardağı rendelenmiş havuç
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
1 su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
Bir buçuk çorba kaşığı margarin
3 su bardağı elenmiş un
1 tatlı kaşığı dolusu tarçın
1 su bardağı tozşeker
Kalıbı yağlamak için çok az margarin
Öncelikle yumurta ve şekeri mikserle iyice çırpın. Oda sıcaklığında margarin ve sütü ilave edin. Rendelenmiş havuç, ceviz, tarçın ve unla birlikte kabartma tozunu da ilave edip karıştırın. Margarinle yağlanmış kek kalıbına hamuru dökün. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında pişirin. Dilimleyerek servis yapın.
Bildiğiniz keklerin dışında 9 farklı tarif
Islak Kek Tarifi (8 kişilik)
4 adet yumurta
2 su bardağı tozşeker
2.5 çorba kaşığı kakao
1 su bardağı sıvıyağ 1 su bardağı süt
3 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Üzerine:
Kakao
Şeker ve yumurtaları çırpın. Süt, sıvıyağ ve kakao ekleyin. Bu karışımdan 1 su bardağı ayırın. Kalanına un, vanilya ve kabartma tozunu ilave edin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirin. Keki fırından alın. Kek sıcakken, önceden ayırdığınız kakaolu karışımı üzerine gezdirin. Kek bu karışımı çekince, üzerine kakao serpin. Dilimleyerek servis yapın.
Bildiğiniz keklerin dışında 9 farklı tarif
İncirli Kek Tarifi (8 kişilik)
6 adet incir
1 kahve fincanı süt
2 tatlı kaşığı toz kuru maya
3 çorba kaşığı pudraşekeri
2 adet yumurta
3 su bardağı un
1 çay bardağı eritilmiş tereyağı
1 çay bardağı kuruüzüm
1 su bardağı dövülmüş ceviz
2 çorba kaşığı tozşeker
Bir tutam toz tarçın
4 çorba kaşığı kayısı marmeladı
ILIK sütün içine maya, pudraşekeri, 1 adet yumurta, 1 su bardağı un ekleyip karıştırın. Oda sıcaklığında 15 dakika dinlendirip, kalan 2 su bardağı unu ilave edin. Yoğurarak yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin. Üzerini hafif nemli bezle örtüp, 40 dakika dinlendirin. Ayrı bir yerde kabukları temizlenip küçükn doğranmış incir, kuruüzüm, ceviz, tozşeker ve tarçını harmanlayın. Hamuru unlanmış mutfak tezgahında yarım santim kalınlığında açın. Üzerine tereyağı sürüp, incirli karışımı yayın. 2 Rulo şeklinde sarıp, dilimleyin. Aralık bırakmadan fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Fırından alıp üzerine kayısı marmeladı gezdirin. Dilimleyip servis yapın.
Bildiğiniz keklerin dışında 9 farklı tarif
Vişneli Kek Tarifi (6 kişilik)
1 su bardağı dondurulmuş vişne
Yarım su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı tozşeker
4 adet yumurta
Bir buçuk su bardağı un
2 çorba kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 paket (80 gram) bitter çikolata
1 su bardağı süt
DERİN bir kaba aldığınız sıvıyağ ve tozşekeri mikserle iyice çırpın. Yumurtayı ilave edip, çırpmaya devam edin. Başka bir kapta un, kakao, vanilya, kabartma tozu ve benmari usulü erittiğiniz çikolatayı karıştırıp, yumurtalı karışıma ilave edin. En son sütü koyun ve tüm malzemeyi şöyle bir karıştırın. Kekin kolay çıkması için kek kalıbını yağlayıp,unlayın ve kalıba önce biraz kek hamuru koyup üzerine vişnenin yarısını serpin. Kalan hamuru boşaltın ve üzerine kalan vişneyi yerleştirin. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 45 dakika pişirin.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri