Biberlerin en leziz 10 hali!
Etli Kırmızı Biber Dolması Tarifi
18 adet orta boy kırmızı
salçalık biber
300 gram orta yağlı
dolmalık kıyma
3 su bardağı osmancık pirinç
Bir buçuk kg beyaz kuru soğan
1 demet maydanoz
3 diş dövülmüş sarmısak
1’er tatlı kaşığı kekik, nane,
yenibahar, kimyon
Bir buçuk çorba kaşığı
biber salçası
1 çorba kaşığı salça
1 su bardağı zeytinyağı
Tuz
BİBERLERİN üst kısmını kesip çekirdeklerini çıkartın ve kenara alın. Diğer taraftan soğanları incecik doğrayın. Kıymayı derin bir kaba alın. Üzerine yıkanmış pirinçleri, soğanları ve kıyılmış maydanozları ekleyin. Sarmısağı, baharatları ve salçaları da karışıma ekleyip yoğurun. Hazırladığınız harçla biberlerin yaklaşık üçte ikisini doldurun ve fırın tepsisine dizin. Üzerine biberleri geçecek kadar soğuk su ve zeytinyağını gezdirin. Tepsinin üzerini alüminyum folyo ile kapatın. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 40 dakika pişirin. Sürenin sonunda folyoyu çıkartıp biberlerin üzeri kızarana kadar fırında tutun. Daha sonra fırından çıkartıp sıcak olarak servis yapın.
Biberlerin en leziz 10 hali!
Arpacık Soğanlı ve Kırmızı Biberli Mantar Çorbası Tarifi
8-10 adet kültür mantarı
4-5 adet kestane mantarı
2 çorba kaşığı sıvıyağ
2 adet arpacık soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı silme un
1 adet kırmızı biber
2 su bardağı et suyu
3 su bardağı su
3-4 dal dereotu
Tuz
MANTARLARI temizleyip ince kıyın. Sıvıyağı geniş bir tavada kızdırıp, mantarları hızlı ateşte sote edin. Delikli kepçeyle süzerek kenara alın. Aynı tavaya arpacık soğanları koyup, hafif ateşte sote edin. Soğanların rengi saydamlaşınca, jülyen doğradığınız kırmızı biberi ilave edin. 2-3 dakika kavurup mantarın üzerine ekleyin. Diğer taraftan tereyağını bir tencerede eritip unu rengi dönene kadar kavurun. Et suyu ve suyu ekleyin. Topaklanmaması için sürekli karıştırarak kaynatın. Sebzeli karışımı üzerine ekleyin. Tuzunu yırlayın. 10 dakika pişirin. Üzerine dereotu serpip, servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Haftalık Örnek Menü Dengede 7 Gün 3’er Öğün
- Dr. Ayça Kaya’dan Düşük Karbonhidratlı Beslenmede Altın Kurallar
- Düşük Karbonhidratlı Tarifler