Biberlerin en leziz 10 hali!
Etli Kırmızı Biber Dolması Tarifi
18 adet orta boy kırmızı
salçalık biber
300 gram orta yağlı
dolmalık kıyma
3 su bardağı osmancık pirinç
Bir buçuk kg beyaz kuru soğan
1 demet maydanoz
3 diş dövülmüş sarmısak
1’er tatlı kaşığı kekik, nane,
yenibahar, kimyon
Bir buçuk çorba kaşığı
biber salçası
1 çorba kaşığı salça
1 su bardağı zeytinyağı
Tuz
BİBERLERİN üst kısmını kesip çekirdeklerini çıkartın ve kenara alın. Diğer taraftan soğanları incecik doğrayın. Kıymayı derin bir kaba alın. Üzerine yıkanmış pirinçleri, soğanları ve kıyılmış maydanozları ekleyin. Sarmısağı, baharatları ve salçaları da karışıma ekleyip yoğurun. Hazırladığınız harçla biberlerin yaklaşık üçte ikisini doldurun ve fırın tepsisine dizin. Üzerine biberleri geçecek kadar soğuk su ve zeytinyağını gezdirin. Tepsinin üzerini alüminyum folyo ile kapatın. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 40 dakika pişirin. Sürenin sonunda folyoyu çıkartıp biberlerin üzeri kızarana kadar fırında tutun. Daha sonra fırından çıkartıp sıcak olarak servis yapın.
Biberlerin en leziz 10 hali!
Erişteli Kırmızı Biber Çorbası Tarifi
3-4 adet kırmızı biber
2 su bardağı erişte
12 adet mantar, 4 su bardağı su
1 su bardağı bezelye
2 adet taze soğan
2 çorba kaşığı soya sosu
1 çorba kaşığı tahin
1 çay kaşığı karabiber
1 su bardağı rendelenmiş eski
kaşar peyniri, tuz
ERİŞTELERİ tuz eklenmiş bol suda haşlayıp süzün. Diğer taraftan mantarları doğrayıp 4 su bardağı suda haşlayın. Üzerine bezelyeleri, ince kıyılmış taze soğanı ve jülyen doğranmış kırmızı biberleri ilave edin. Sebzeler yumuşadığı zaman, haşladığınız erişteleri, 1 çorba kaşığı tahin, karabiber, tuz ve 2 çorba kaşığı soya sosunu ekleyin. 2-3 dakika pişirip ocaktan alın. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpip servis yapın.
Biberlerin en leziz 10 hali!
Fırında Kırmızı Biber Dolması Tarifi
6 adet kırmızı biber
1 adet orta boy soğan
1 su bardağı pirinç
Yarım su bardağı
dövülmüş ceviz
2 çorba kaşığı kuş üzümü
2 çorba kaşığı domates püresi
2 diş dövülmüş sarmısak
5 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber
KIRMIZI biberlerin üstlerini kapak şeklinde kesip çekirdeklerini çıkarın. Soğanı ince kıyıp bir kaba alın. Üzerine zeytinyağı hariç kalan malzemeyi ilave edip harmanlayın. Biberleri bu harçla doldurun ve fırın poşetlerinin içine koyup üstlerine zeytinyağı gezdirin. Poşetlerin ağzını kapatıp iğne ile birkaç delik açın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 35- 40 dakika pişirip servis yapın.
Biberlerin en leziz 10 hali!
Kaymaklı Kırmızı Biber Tatlısı Tarifi
4 adet kırmızı biber
2 su bardağı su
1 su bardağı tozşeker
1 adet karanfil
1 adet çubuk tarçın ya da
yarım çay kaşığı toz tarçın
1 rulo kaymak
1 tutam tuz
Yarım su bardağı ince
çekilmiş ceviz
TOZŞEKERİ suda eritip üzerine karanfil ve tarçını ekledikten sonra kaynatın. Kırmızı biberlerin çekirdeklerini çıkarıp ikiye bölün ve kaynamakta olan tozşekerli suya atın. Yumuşayana kadar pişirip çıkarın. Bir çatal yardımı ile kabuğunu alın. Soğuduktan sonra uzunlamasına ikiye ya da üçe bölün. Boydan boya kaymak sürün ve rulo yaparak servis tabağına yerleştirin. Üzerine ceviz serperek servis yapın.
Biberlerin en leziz 10 hali!
Kırmızı Biber - Arnavut Biber Reçeli Tarifi
850 gram tatlı kırmızı biber
150 gram acı biber
1 çay kaşığı karbonat
6 su bardağı tozşeker
2 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon tuzu (toz halinde olan)
1 çay kaşığı tereyağı
Bu reçeli de aynen "Domates - biber reçeli"ni hazırladığınız gibi yapabilirsiniz.
Biberlerin en leziz 10 hali!
Kırmızı Biberli Dip Sos Tarifi
5 adet kırmızı biber
4 dal fesleğen
3 diş sarımsak
1 çay kaşığı zeytinyağı
servis için: küçük boy cips
KIRMIZI biberleri suda haşlayın. Kabuklarını soyup blendere alın. Fesleğeni ve sarmısağı ilave edin. Sos haline gelene dek karıştırın. Zeytinyağını da ekleyerek 1-2 saniye daha karıştırın. Sos kasesine alarak cipsle beraber servis yapın.
Biberlerin en leziz 10 hali!
Kırmızı biberli karnabahar Tarifi
500 gram karnabahar
2 adet kırmızı biber
1 çay bardağı zeytinyağı
1 adet limonun suyu
1 çay kaşığı pulbiber, tuz
KARNABAHARI çiçeklerine ayırıp tuzlu suda 15-20 dakika haşlayın. Kırmızı biberleri ayrı bir kapta 7-8 dakika haşladıktan sonra kabuklarını soyun. Blendere alıp üzerine zeytinyağı, limon suyu, pulbiber ve tuz ekleyip birlikte çekin. Karnabaharların üzerine gezdirerek servis yapın.
Aşçının notu: Karnabahar, kolay dağılan bir sebze olduğundan haşlayarak kullanacaksanız uzun süre pişirmeyin, diri kalmasına dikkat edin! Bütün olarak haşlayacaksanız yapraklarını temizleyin, tencereye yerleştirirken sap kısmına bıçakla derin bir + çizin. Tencerenin kapağı kapalı olarak 12-13 dakika tuzlu suda haşlayın. Parçalar halinde haşlamak için, karnabaharı arzunuza göre çiçeklere ayırın. Tuzlu suya atıp 5-6 dakika haşlayın. Karnabaharı buharda pişirirseniz, hem besin değerleri kaybolmaz hem de dağılmaz.
Biberlerin en leziz 10 hali!
Kırmızı Biberli Hindi Pane Tarifi
3 parça hindi göğsü
2 adet közlenmiş kırmızı biber (konserve)
1 paket pane harcı
3 adet yumurta
Tuz, karabiber
Servis için:
Haşlanmış sebze ve salata
Kızartmak için: Sıvıyağ
HİNDİ etini tuz ve karabiberle tatlandırın. Ortasına dilimlenmiş kırmızı biberi koyup, etleri rulo biçiminde sarın. Önce çırpılmış yumurtaya, daha sonra da pane harcına bulayın. Kızgın sıvıyağda kızartın. Yanında haşlanmış sebze ve salata ile servis yapın.
Biberlerin en leziz 10 hali!
Kırmızı Biberli Tavuk Sarması Tarifi
1 kg kırmızı biber
1 çorba kaşığı silme tereyağı
3 diş sarmısak
1 çay kaşığı kimyon
Yarım çay kaşığı karabiber
2 adet açılmış ve ince
dövülmüş tavuk göğsü
Yarım su bardağı rendelenmiş
eski kaşar peyniri
2 adet taze soğan, tuz
KIRMIZI biberleri çekirdeklerini çıkarıp ikiye böldükten sonra tuzlu suda haşlayın. Diğer taraftan, tereyağını bir kaba alıp üzerine rendelenmiş sarmısak, kimyon, karabiber ve tuz ekleyin. Biberleri sıcak sudan alıp soğuk suya batırın ve kabuklarını çıkarın. Yarısını düz bir zemine tek kat olarak yayıp üzerine tavukları yerleştirin. Hazırladığınız tereyağlı karışımı tavukların sürün. Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini ekleyin. Kalan biberleri üzerine serip rulo yapın. Bir fırın tepsisine yerleştirip alüminyum folyo ile kapatın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30- 40 dakika pişirin. İnce kıyılmış taze soğan serperek servis yapın.
Biberlerin en leziz 10 hali!
Arpacık Soğanlı ve Kırmızı Biberli Mantar Çorbası Tarifi
8-10 adet kültür mantarı
4-5 adet kestane mantarı
2 çorba kaşığı sıvıyağ
2 adet arpacık soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı silme un
1 adet kırmızı biber
2 su bardağı et suyu
3 su bardağı su
3-4 dal dereotu
Tuz
MANTARLARI temizleyip ince kıyın. Sıvıyağı geniş bir tavada kızdırıp, mantarları hızlı ateşte sote edin. Delikli kepçeyle süzerek kenara alın. Aynı tavaya arpacık soğanları koyup, hafif ateşte sote edin. Soğanların rengi saydamlaşınca, jülyen doğradığınız kırmızı biberi ilave edin. 2-3 dakika kavurup mantarın üzerine ekleyin. Diğer taraftan tereyağını bir tencerede eritip unu rengi dönene kadar kavurun. Et suyu ve suyu ekleyin. Topaklanmaması için sürekli karıştırarak kaynatın. Sebzeli karışımı üzerine ekleyin. Tuzunu yırlayın. 10 dakika pişirin. Üzerine dereotu serpip, servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri