Beklenmedik anda gelecek misafirler için 10 pratik tarif
Pancake Tarifi (4 kişilik)
1 su bardağı un
1 su bardağı süt
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı tozşeker
1 çorba kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Süslemek için: Çilek
DERİN bir kasede un, süt, yumurta, tozşeker, sıvıyağ ve kabartma tozunu çırpın. Yapışmaz yüzeyli bir tavayı kızdırıp küçük bir kepçe ile hazırladığınız hamurdan dökün. Üzeri delik delik olunca çevirip, diğer tarafını kızartın. Hamur bitene kadar işleme devam edin. Kızarmış hamurları üst üste koyup çilekle süsleyerek servis yapın.
Aşçının notu: Karışımı önceden hazırlayıp buzdolabında da bekletebilirsiniz. Dilerseniz, kızartma işleminden sonra pancake’lerin arasına pekmezli şurup veya marmelat sürüp tatlı olarak yiyebileceğiniz gibi, krem peynir ya da zeytin ezmesi ile de tüketebilirsiniz.
Pancake Tarifi (4 kişilik)
1 su bardağı un
1 su bardağı süt
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı tozşeker
1 çorba kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Süslemek için: Çilek
DERİN bir kasede un, süt, yumurta, tozşeker, sıvıyağ ve kabartma tozunu çırpın. Yapışmaz yüzeyli bir tavayı kızdırıp küçük bir kepçe ile hazırladığınız hamurdan dökün. Üzeri delik delik olunca çevirip, diğer tarafını kızartın. Hamur bitene kadar işleme devam edin. Kızarmış hamurları üst üste koyup çilekle süsleyerek servis yapın.
Aşçının notu: Karışımı önceden hazırlayıp buzdolabında da bekletebilirsiniz. Dilerseniz, kızartma işleminden sonra pancake’lerin arasına pekmezli şurup veya marmelat sürüp tatlı olarak yiyebileceğiniz gibi, krem peynir ya da zeytin ezmesi ile de tüketebilirsiniz.
Beklenmedik anda gelecek misafirler için 10 pratik tarif
İrmikli Patatesli Poğaça Tarifi (15 adet)
Hamuru için:
2 çay bardağı irmik
3-4 çorba kaşığı yoğurt
2 çorba kaşığı oda sıcaklığında tereyağı
1 adet yumurta + 1 adet yumurtanın akı
1 paket kabartma tozu
Yarım limonun suyu
1 çay kaşığı karbonat
Aldığı kadar un, tuz
İçi için:
3-4 adet haşlanmış patates
1 adet soğan
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
7-8 dal dereotu
Tuz, karabiber, kimyon
Üzeri için:
1 adet yumurta sarısı
Yarım çay bardağı süt
3 çorba kaşığı irmik
Öncelikle hamur için bir kapta irmik, yoğurt, tereyağı, 1 adet yumurta ve yumurtanın akı, kabartma tozu, limon suyu, karbonat, bir tutam tuz ve unu, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurdan limon büyüklüğünde parçalar koparın. İç malzeme için haşlanmış patatesleri ezin. Rendelenmiş soğan, kaşar peyniri, kıyılmış dereotu, tuz, karabiber ve kimyon ekleyip, karıştırın. Hamuru avucunuzun içinde inceltin ve ortasına patatesli iç harçtan koyup, yuvarlayın. Hamur ve iç harç bitene kadar işleme devam edin. Üzeri için yumurta sarısı ve sütü çırpın. Poğaçaların üstünü önce sütlü karışıma daha sonra irmiğe bulayın ve fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 30 dakika pişirin.
Beklenmedik anda gelecek misafirler için 10 pratik tarif
Patates Mantısı Tarifi (6-8 kişilik)
4 adet patates, 3 adet yumurta
1 su bardağı rendelenmiş kaşar
peyniri, yarım demet dereotu
Aldığı kadar un, tuz
Sosu için: 4 adet domates ya da
2 çorba kaşığı salça
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çay kaşığı karabiber
1 su bardağı sıcak su
2 su bardağı yoğurt
2 diş dövülmüş sarmısak, tuz
PATATESLERİ haşlayıp, kabuklarını soyun. Geniş bir kaseye alıp çatalla iyice ezin. Üzerine yumurta, kaşar peyniri, kıyılmış dereotu ve tuz ekleyip karıştırın. Azar azar un ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın. Üzerini nemli bir bezle örterek 30 dakika dinlendirin. Daha sonra hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp, unlu zeminde parmak kalınlığında uzun bir rulo yapın. Rulodan 1-1.5 cm eninde parçalar kesin. Geniş bir tencereye bol su koyun. Üzerine biraz tuz katın ve ocağa oturtun. Kaynamaya başlayınca hazırladığınız patates mantılarından biraz alıp suya atın. 4 dakika haşlayıp, sudan alın ve sıcak tutacak bir kaba aktarın (mantıların yapışmaması için azar azar haşlayıp kaba aktarın). Sos için sıvıyağı bir tavaya alın.Üzerine kabuklarını soyup küp doğradığınız domatesi katın ve soteleyin. Tuz, karabiber ve suyu ekleyin. 5 dakika pişirip ocaktan alın. Sarmısağı yoğurda katıp çırpın. Patates mantısını sarmısaklı yoğurt ve domates sosla birlikte servis yapın.