Bedene gıda, ruha şifa...
KIRMIZIBİBER ÇORBASI(5 Kişilik)
Malzemeler:
6 adet kırmızı biber
2 diş sarmısak
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Bir buçuk çorba kaşığı un
7 su bardağı su
Tuz, karabiber, pulbiber
Hazırlanışı:
Kırmızı biberleri fırında közleyin ve kabuklarını soyun. Kuşbaşı doğradıktan sonra kenara alın. İnce kıyılmış sarmısağı sıvıyağda soteleyin. Unu ilave edip, unun rengi dönene kadar sotelemeye devam edin. Biberi katın ve 1-2 defa çevirdikten sonra suyu ekleyin. 15 dakika kaynadıktan sonra tuz, karabiber ve pulbiberi ekleyin. Bir taşım daha kaynattıktan sonra ocaktan alın ve sıcak olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL