Bayramın tadı tuzu et yemekleri

Kurban Bayramı'nın baş tacı olan et yemeklerinden, etin eşlik ettiği pilavlara ve çorbalara kadar bayram sofralarınızı süsleyecek birbirinden leziz tarifler...

ÇEŞNİLİ KAVURMA(8 Kişilik)

2 çorba kaşığı tereyağı, 1 kg kuşbaşı et (koyunun kol tarafından), 2 diş sarmısak, 1 adet defne yaprağı, iki adet havuç, iki adet patates, bir demet taze soğan, bir demet dereotu, tuz, karabiber, kekik

Bir tencereye 1 çorba kaşığı tereyağı alıp, kızdırın. Küçük doğramış sarmısak ve defne yaprağını ekleyin. Bir-iki kez çevirip, etleri ilave edin. Etlerin rengi değişene dek 5 dakika soteleyin. Üzerini iki parmak geçecek kadar su koyup, kaynatın. Kaynayınca ateşi kısın. Kısık ateşte etler yumuşayıp, yağıyla kalana dek pişirin. Bir kaşık yardımı ile çevirerek ateşte kavurun. Diğer bir tavada, kalan tereyağında küp küp doğranmış patates ve havuçları kızartın. Dereotu ve taze soğanı ince ince kıyıp, etlere ilave edin. Tuzunu, karabiberini ve kekiği koyup, harmanlayın. Servis tabağına alın. Dilerseniz pilav ile birlikte servis yapın. Pilav için: 2 su bardağı yıkanıp süzülmüş pirinci, 1 çorba kaşığı tereyağında kavurun. Üzerine 3 su bardağı su ve tuz ekleyin. Pirinçler suyunu çekene kadar pişirin. Demlendirip servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...