Bayrama özel nefis tarifler
Bayram Kavurması Tarifi
6 Kişilik
Malzemeler
1 kg kuzu budu veya dana kuşbaşı
4-5 adet yağlı kaburga kemiği
1 çorba kaşığı sıvıyağ
1’er tatlı kaşığı karabiber ve tuz
Üzeri için:
Kekik ve pulbiber
Servis için:
1 kahve fincanı sumak
4 adet kırmızı soğan
Bayram Kavurması Yapılışı
KABURGA kemiklerini tencereye alın. Sıvıyağ ekleyip, pembeleşene dek kavurun. Kuşbaşı doğranmış eti ilave edip, ağır ateşte suyunu salıp yeniden çekene dek karıştırarak kavurun. Karabiber ve tuz ekleyip ocaktan alın. Üzerine kekik ve pulbiber serpin. Sumaklı soğan ile servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Bağ Bozumu Sofrası
- Bağışıklık Dostu Mevsim Menüleri
- Konuk Şef Can Aras'la Sofraya Özel
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL