Bayram sofrası

BADEMLİ ÇORBA(4 Kişilik)

Malzemeler:

2 çorba kaşığı toz badem

4 çorba kaşığı yoğurt

4 çorba kaşığı un

1 adet yumurta

5 su bardağı et suyu veya su

1 tatlı kaşığı tereyağı

Üzeri için:

1 çay bardağı badem

Hazırlanışı:

Yoğurt, un, yumurta ve toz bademi telle iyice çırpın. Et suyu veya su ekleyip, ağır ateşte, koyu bir kıvam alana dek karıştırın. Ocaktan almaya yakın tereyağını ekleyin. Servis tabaklarına pay edip üzerine badem serpiştirin. Sıcak olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...