Bayat ekmekle nefis yemekler
Hem ekmekleri değerlendirmenizi hem de yemek saatlerinize renk katmanızı sağlayacak tarifler...
YUMURTALI EKMEK(20 Adet)
3 adet yumurta, 3 çorba kaşığı un, 1 çorba kaşığı nişasta, 1 çay bardağı rendelenmiş beyaz peynir, 7-8 dal ince kıyılmış maydanoz, pulbiber, karabiber, 1 çay bardağı su, 1 adet dilimlenmiş bayat baton ekmek, kızartmak için: 1 su bardağı sıvıyağ
Yumurtaları iyice çırpın. Un ve nişastayı ilave edip, topak kalmayacak şekilde çırpmaya devam edin. Beyaz peynir, maydanoz, pulbiber, karabiber ve suyu ilave edip bütün malzemeyi karıştırın. Ekmek dilimlerini bu karışıma bulayıp, kızgın sıvıyağda arkalı önlü kızartın. Sıcak olarak servis yapın.
Bayat ekmekle nefis yemekler
VİŞNELİ EKMEK TATLISI(4 Kişilik)
10 dilim tost ekmeği 1 su bardağı tozşeker 1 litre vişne suyu 1 çay bardağı nişasta 1 su bardağı dondurulmuş vişne
Tost ekmeklerinin kenar kısımlarını kesip, alın. Daha sonra ekmeklerin her birini 4 parçaya bölün. Fırın tepsisine yerleştirin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar tutun. Fırından çıkarıp, bir kenara alın. Vişne suyunu tozşekerle birlikte bir tencereye alıp, kaynatın. Nişastayı az suyla açın ve kaynayan vişne suyuna ekleyin. Karıştırarak tekrar kaynatın. Kızarmış ekmek dilimlerinin üzerine boşaltın. Soğuduktan sonra vişneyle süsleyip, servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri