Baharın müjdesi çilek
ÇİKOLATALI VE ÇİLEKLİ TARTLAR(10 Kişilik)
Hamur için: Bir buçuk su bardağı un
150 gram soğuk tereyağı
3 çorba kaşığı pudraşekeri
2 adet yumurta sarısı
2 çorba kaşığı soğuk su
1 paket vanilya
Krema için: 1 paket (80 gram) bitter çikolata
Yarım kutu (100 ml) krema
Üzeri için: 1 paket (80 gram) bitter çikolata
8-10 adet çilek
TART hamuru için un ve tereyağını robottan geçirin. İçine pudraşekeri, yumurta sarısı, soğuk su ve vanilya ilave edin. Tüm malzemeyi tekrar robottan geçirin. Hamuru derin bir kaba boşaltın ve yoğurun. Daha sonra streç filmle sarıp 1-2 saat buzdolabında dinlendirin. Hamurdan limon büyüklüğünde parçalar koparın ve merdane ile açarak tart kalıplarına yerleştirin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzerleri hafif pembeleşene kadar pişirin. Krema için kremayı bir kaba alın ve kaynama noktasına gelene kadar ısıtın. Küçük parçalara ayırdığınız çikolatayı içine katın ve karıştırarak erimesini sağlayın. Soğuduktan sonra mikserle hafifçe çırpın ve pişen tartların içine paylaştırın. Ortalarına birer adet ayıklanmış ve yıkanmış çilek yerleştirin. Üzeri için çikolatayı benmari usulü eritin ve çileklerin üzerine dökün. Soğuduktan sonra servis yapın.
Baharın müjdesi çilek
ÇİLEK MUHALLEBİSİ(7 Kişilik)
Yarım kg çilek
1 su bardağı tozşeker
2 su bardağı su
15 gram toz jelatin (bitkisel)
Muhallebisi için: İki buçuk su bardağı süt
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı nişasta
Yarım su bardağı tozşeker
1 çay kaşığı vanilya
1 adet yumurta
ÇİLEKLERİ küçük doğradıktan sonra bir kaba alın. Şeker ve suyu ekleyip yarım saat bekletin. Bu sürenin sonunda toz jelatini ilave edin. Kısık ateşte sürekli karıştırarak kaynayana dek pişirin. Küçük kalıpların dibine çilekli karışımı paylaştırın. Dolapta, 2-3 saat dinlendirin. 2Muhallebiyi hazırlamak için, tüm muhallebi malzemesini derin bir kaba alın. İyice karıştırdıktan sonra ocağa yerleştirin. Malzemeler muhallebi kıvamını alana dek karıştırarak pişirin. Piştiğinde ocaktan alarak çilek jölesinin üzerine paylaştırın. Buzdolabında 2 saat beklettikten sonra ters çevirerek servis yapın
Baharın müjdesi çilek
ÇİLEK SOSLU İRMİK TATLISI(6 Kişilik)
9 çorba kaşığı irmik
5 su bardağı süt
9 çorba kaşığı tozşeker
2 çorba kaşığı hindistancevizi
1 çorba kaşığı margarin
Çilek sos için: 20 adet çilek
4 çorba kaşığı pudraşekeri
İRMİK, süt, tozşeker ve hindistancevizini tencereye alın. Kaynayana dek karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca margarin ekleyip karıştırın ve ocaktan alın. Karışımı küçük kaselere pay edip, soğuyana dek dinlendirin. Daha sonra buzdolabına yerleştirip, 1 gece bekletin. Çilek sos için çilek ve pudraşekerini blenderden geçirip, 2 dakika pişirin. Tatlıları buzdolabından alıp, servis tabaklarına ters çevirerek çıkarın. Üzerine çilek sos gezdirip servis yapın.
Baharın müjdesi çilek
BİSKÜVİLİ ÇİLEKLİ RULO PASTA(8 Kişilik)
6 adet büyük boy çilek
200 gram sade bisküvi
200 gram kakaolu bisküvi
2 adet yumurta
1 çay bardağı süt
Muhallebi için: 1 su bardağı süt
1 adet yumurta
2 çorba kaşığı tepeleme un
1 paket vanilya
2 çorba kaşığı tozşeker
Üzeri için: 1 su bardağı file antepfıstığı
SADE bisküviyi elle ufalayın. 1 adet yumurta ve yarım çay bardağı süt ekleyip hamur elde edin. Streç filme sarıp buzdolabında 10 dakika dinlendirin. Ayrı bir yerde kakaolu bisküviyi elle ufalayın. 1 adet yumurta ve yarım çay bardağı süt ekleyip hamur elde edin. Streç filme sarıp, 10 dakika dinlendirin. Muhallebi için soğuk süt, yumurta, un ve tozşekeri tencere alıp, karıştırarak pişirin. Vanilyayı katın ve soğumaya bırakın. Hamurların üzerindeki streç filmleri çıkarıp, önce sade hamuru elinizde dikdörtgen olacak şekilde açın. Diğer hamuru da ayrı şekilde hazırlayıp, üst üste yerleştirin. Üzerine muhallebiyi yayıp, tek sıra halinde boylamasına çilekleri yerleştirin. Rulo şeklinde sarıp, file antepfıstığına bulayın. Streç filme sarıp, bir gece buzdolabında dinlendirin. Dilimleyip servis yapın.
Baharın müjdesi çilek
ÇİLEK KEYFİ(5 Kişilik)
600 gram çilek
150 gram frambuaz
150 gram böğürtlen
1 küçük kavanoz vişne kompostosu
2 kahve fincanı kırmızı şarap
1 kahve kaşığı rom
Bir buçuk kahve fincanı tozşeker
1 kahve fincanı nişasta+1 çay bardağı su
Süslemek için: Krem şanti ve nane yaprakları
Meyvelerin yarısını, kırmızı şarap, rom ve tozşekerle birlikte tencerede kaynatın. Daha sonra blenderden geçirin. Tekrar tencereye koyun. Ayrı bir kapta nişastayı 1 çay bardağı suda eritip, tencereye ilave edin. 2-3 dakika kadar kaynatın. Daha sonra tencereyi ocaktan alıp, kalan meyveleri doğrayın ve içine ekleyin. Kuplara dökerek, buzdolabına koyun. Soğuyunca krem şanti ve nane yaprakları ile süsleyerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- 2025 Trendi Swicy Lezzetler
- Selin Kutucular'la Sofra'ya Özel
- Düşük Karbonhidrat Yüksek Lezzet Menüler