Azerbaycan Mutfağı

SAFRANLI ZEREŞKLİ AZERİ PİLAVI(8 Kişilik)

Malzemeler:

4 çay bardağı basmati pirinci

1 çorba kaşığı safran

1 çorba kaşığı sıvıyağ

1 adet yufka

125 gram tereyağı

Yarımşar kahve fincanı dolmalık fıstık ve kuşüzümü

1 çorba kaşığı zereşk

Hazırlanışı:

Pirinci tuzlu sıcak suda 5-6 saat dinlendirin. Suyunu süzüp yıkadıktan sonra ayrı bir tencerede kaynayan 20 su bardağı sıcak suya atın ve diri kalacak şekilde haşlayın. Fazla suyunu süzüp, soğuk sudan geçirin. Ayrı bir yerde safranı 1 çay bardağı sıcak suda ıslatın. Sıvıyağı pilav tenceresine alın. Yufkayı iki kat olacak şekilde tenceredeki sıvıyağın üzerine yerleştirin. Suyu süzülen pirinci ekleyin. Ayrı bir yerde tereyağını eritin. Dolmalık fıstığı tereyağında pembeleştirip üzerine kuşüzümü ekleyin ve pilavın üzerine serpiştirin. Ardından zereşk ve suyu süzülmüş safranı serpiştirin. Tencerenin üzerine kağıt havlu serip kapağını kapatın. Ağır ateşte, 10-15 dakika demlenmeye bırakın. Daha sonra yufkanın üzerindeki pilavı servis tabağına alın. Dilerseniz yufka ile birlikte servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...