Ateşin lezzetle dansı

IZGARA SEBZE GÜVEÇ(4 Kişilik)

3’er adet patlıcan ve kabak
4 adet domates
1 adet kök rezene
1 adet büyük boy kırmızı soğan
1’er adet dolmalık kırmızı ve sarı biber
2 adet enginar
150 gram mantar
6 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı + 1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
1 adet ince kıyılmış taze sarmısak
3 adet ince kıyılmış arpacık soğan
Yarımşar çay kaşığı kimyon, soğan tozu ve sarmısak tozu
Tuz
1’er dal kekik ve biberiye
Üzerine: 4 dal taze kekik

1 PATLICANLARI ince şeritler halinde uzunlamasına dilimleyin. Üzerine tuz ekleyerek 15 dakika bekletin. Daha sonra sudan geçirip kurulayın. Kabakları temizleyip uzunlamasına ince şeritler halinde dilimleyin. Domates, kırmızı soğan ve rezeneyi ikiye bölün. 2 Zeytinyağı ve 1 tatlı kaşığı karabiberi, derin ve genişbir kaba alın. Üzerine tüm sebzeleri ilave ederek harmanlayın. Daha sonra sebzeleri barbekü ızgarasının düşük ateş bölümüne yerleştirin ve çevirerek pişirin. Biberler piştikten sonra kabuklarının kolayca soyulması için bir kaba alıp üzerini streç filmle kaplayın. Bu şekilde 4-5 dakika bekletin. Daha sonra kabuklarını soyun. Sarmısak, arpacık soğan, kekik ve biberiyeyi ince kıyın. 3 Tüm sebzeleri kuşbaşı doğrayıp geniş bir kaba alın. Üzerine sarmısak, arpacık soğan, kekik, biberiye, 1 çay kaşığı çekilmiş karabiber, kimyon, soğan ve sarmısak tozunu ilave edin. Tuzunu ayarladıktan sonra harmanlayın. Sebzeli karışımı güveç kaplarına paylaştırıp üzerlerini alüminyum folyo ile kapatın. Barbekü ızgarasının yavaş ateş bölümüne yerleştirip 20 dakika pişirin. Alüminyum folyoları çıkarıp, üzerlerine birer dal kekik koyarak servis yapın.

IZGARA SEBZE GÜVEÇ(4 Kişilik)

3’er adet patlıcan ve kabak
4 adet domates
1 adet kök rezene
1 adet büyük boy kırmızı soğan
1’er adet dolmalık kırmızı ve sarı biber
2 adet enginar
150 gram mantar
6 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı + 1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
1 adet ince kıyılmış taze sarmısak
3 adet ince kıyılmış arpacık soğan
Yarımşar çay kaşığı kimyon, soğan tozu ve sarmısak tozu
Tuz
1’er dal kekik ve biberiye
Üzerine: 4 dal taze kekik

1 PATLICANLARI ince şeritler halinde uzunlamasına dilimleyin. Üzerine tuz ekleyerek 15 dakika bekletin. Daha sonra sudan geçirip kurulayın. Kabakları temizleyip uzunlamasına ince şeritler halinde dilimleyin. Domates, kırmızı soğan ve rezeneyi ikiye bölün. 2 Zeytinyağı ve 1 tatlı kaşığı karabiberi, derin ve genişbir kaba alın. Üzerine tüm sebzeleri ilave ederek harmanlayın. Daha sonra sebzeleri barbekü ızgarasının düşük ateş bölümüne yerleştirin ve çevirerek pişirin. Biberler piştikten sonra kabuklarının kolayca soyulması için bir kaba alıp üzerini streç filmle kaplayın. Bu şekilde 4-5 dakika bekletin. Daha sonra kabuklarını soyun. Sarmısak, arpacık soğan, kekik ve biberiyeyi ince kıyın. 3 Tüm sebzeleri kuşbaşı doğrayıp geniş bir kaba alın. Üzerine sarmısak, arpacık soğan, kekik, biberiye, 1 çay kaşığı çekilmiş karabiber, kimyon, soğan ve sarmısak tozunu ilave edin. Tuzunu ayarladıktan sonra harmanlayın. Sebzeli karışımı güveç kaplarına paylaştırıp üzerlerini alüminyum folyo ile kapatın. Barbekü ızgarasının yavaş ateş bölümüne yerleştirip 20 dakika pişirin. Alüminyum folyoları çıkarıp, üzerlerine birer dal kekik koyarak servis yapın.

Bakmadan Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.