Antibiyotik etkili 8 çorba tarifi
Sebzeli Tarhana Çorbası Tarifi (4 kişilik)
2 çorba kaşığı tarhana
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı salça
1 adet etsuyu tableti
4 su bardağı su
1’er adet patates, havuç, kereviz ve pırasa
4 su bardağı su
3-4 dilim sucuk
1 çay kaşığı nane
tuz
Öncelİkle tarhanayı çok az suyla bir saat kadar ıslatın. Tencereye 1 çorba kaşığı tereyağını alın. 1 çorba kaşığı salçayı ilave edin. 4 su bardağı suyu ve etsuyu tabletini koyun. Küp doğranmış patates, havuç, kereviz ve pırasaları ilave edin. Kısık ateşte 15 dakika pişirin. Islattığınız tarhanayı da yavaş yavaş tencereye ekleyin. Tuzunu ayarlayın. Karıştırıp 10 dakika daha kısık ateşte pişirin. Daha sonra tencereyi ateşten alın. Sucukları küçük küçük doğrayın. Kalan 1 çorba kaşığı tereyağında soteleyip, nane ekleyin. Çorbanın üzerine gezdirip, arzuya göre kızarmış ekmekle servis yapın.
Antibiyotik etkili 8 çorba tarifi
Kuşkonmaz Çorbası Tarifi (6 kişilik)
2 kutu kuşkonmaz konservesi (370’er ml’lik 2 kutu)
1 adet soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı un
5 su bardağı soğuk tavuk suyu
200 ml krema
2 çorba kaşığı tuz
KUŞKONMAZLARIN uç kısımlarını kesin ve daha sonra kullanılmak üzere kenara ayırın. Soğanı yemeklik doğrayıp, tereyağında soteleyin. Un ekleyip, sararana dek kavurun. Tavuk suyu ilave edip, 10 dakika kaynatın. Kuşkonmazları ekleyip, blenderden geçirin. 10 dakika kısık ateşte pişirin. Kremayı ilave edip, karıştırın ve ocaktan alın. Tuzunu ayarlayın. Çorbayı kaselere pay edip, ayırdığınız kuşkonmaz uçlarını üzerine serpiştirin. Sıcak olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Haftalık Örnek Menü Dengede 7 Gün 3’er Öğün
- Dr. Ayça Kaya’dan Düşük Karbonhidratlı Beslenmede Altın Kurallar
- Düşük Karbonhidratlı Tarifler