Antibiyotik etkili 8 çorba tarifi
Sebzeli Tarhana Çorbası Tarifi (4 kişilik)
2 çorba kaşığı tarhana
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı salça
1 adet etsuyu tableti
4 su bardağı su
1’er adet patates, havuç, kereviz ve pırasa
4 su bardağı su
3-4 dilim sucuk
1 çay kaşığı nane
tuz
Öncelİkle tarhanayı çok az suyla bir saat kadar ıslatın. Tencereye 1 çorba kaşığı tereyağını alın. 1 çorba kaşığı salçayı ilave edin. 4 su bardağı suyu ve etsuyu tabletini koyun. Küp doğranmış patates, havuç, kereviz ve pırasaları ilave edin. Kısık ateşte 15 dakika pişirin. Islattığınız tarhanayı da yavaş yavaş tencereye ekleyin. Tuzunu ayarlayın. Karıştırıp 10 dakika daha kısık ateşte pişirin. Daha sonra tencereyi ateşten alın. Sucukları küçük küçük doğrayın. Kalan 1 çorba kaşığı tereyağında soteleyip, nane ekleyin. Çorbanın üzerine gezdirip, arzuya göre kızarmış ekmekle servis yapın.
Antibiyotik etkili 8 çorba tarifi
Tarhana Çorbası Tarifi (8 kişilik)
4 çorba kaşığı tepeleme tarhana
150 gram kıyma veya kavurma
1 çorba kaşığı sıvıyağ
8 su bardağı soğuk su
Tuz, karabiber, nane
KIYMAYI sıvıyağda soteleyin. 6 su bardağı su ekleyip kaynamaya bırakın. Ayrı bir yerde 2 su bardağı su ve tarhanayı iyice karıştırın ve tencereye ilave edin. Tuzunu ayarlayıp koyulaşana dek pişirin. Karabiber ve nane serpip, sıcak olarak servis yapın.
Antibiyotik etkili 8 çorba tarifi
Zencefilli Patates Çorbası Tarifi (6 kişilik)
1 kg patates
1 adet havuç
1 adet pırasanın beyaz kısmı
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 dilim zencefil
6 su bardağı tavuk suyu
1 çay kaşığı rendelenmiş zencefil
1 çorba kaşığı yoğurt
1 çorba kaşığı krema, tuz
PATATES ve havucu temizleyip küp doğrayın. Pırasayı ince kıyın. Zeytinyağını bir tencereye alıp, havuç ve pırasayı ekleyin. Birkaç dakika kavurup patatesi ve dilim zencefili ilave edin. Karıştırarak 5 dakika kavurun. Üzerine tavuk suyunu ekleyin. Sebzeler yumuşayana dek pişirin. Ocaktan alıp, ılıtın. Çorbanın içinden süzerek 3 çorba kaşığı haşlanmış sebzeyi kenara ayırın. Tenceredeki çorbayı blenderden geçirin ve yeniden tencereye alın. Tuzunu ayarlayın. Kısık ateşte bir taşım kaynatın. Ocağı kapatıp, rendelenmiş zencefili çorbaya ilave edin ve karıştırın. Yoğurt ve kremayı çırpın. Çorbayı servis tabaklarına paylaştırın. Üzerine krema ve ayırdığınız tane sebzeleri pay ederek servis yapın.
Antibiyotik etkili 8 çorba tarifi
Zencefilli Kızılcık Çorbası Tarifi (8 kişilik)
250 gram çekirdekleri
ayıklanmış kızılcık
1 adet soğan
1 diş sarmısak
1 çorba kaşığı tereyağı
10 su bardağı tavuk suyu
1 tatlı kaşığı toz zencefil
Tuz
Kızılcık marmeladı için:
80 gram çekirdekleri ayıklanmış kızılcık
2 çorba kaşığı tozşeker
1 su bardağı su
2 dal nane
1 çay kaşığı tereyağı
Kıtır ekmek için:
1 çay bardağı un
1 gram kuru maya
Yarım çay kaşığı tozşeker
2 çorba kaşığı ılık süt
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 dal biberiye
1 çay kaşığı tuz
1 ÇORBA için soğan ve sarmısağı iri küp şeklinde doğrayıp, tereyağında soteleyin. Kızılcık, tavuk suyu, zencefil ve tuz ilave edip kaynamaya bırakın. Blenderden geçirip, kenara alın.
2 Kızılcık marmeladı için kızılcık, tozşeker, su ve naneyi birlikte kaynatın. Ocaktan alıp, blenderden geçirin ve püre haline getirin. Tereyağı ekleyip karıştırın.
3 Kıtır ekmek için unu derin bir kaseye alın. Ayrı bir yerde maya, tozşeker ve 1 çorba kaşığı ılık suyu karıştırıp, una ilave edin. Süt, zeytinyağı, biberiye ve tuz ekleyip iyice yoğurun. Yufkadan biraz kalın şekilde açıp, dilimleyin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin.
4 Kıtır ekmeklerin üzerlerine kızılcık marmeladı sürün. Çorbayı dilediğiniz şekilde süsleyip, marmelatlı kıtır ekmekle servis yapın.
Antibiyotik etkili 8 çorba tarifi
Dal Marka Massor (Bahartlı Mercimek) Tarifi (4 kişilik)
400 gram kırmızı mercimek
2 adet soğan
Yarım tatlı kaşığı zerdeçal
4 diş sarmısak
1 tatlı kaşığı tuz
5 su bardağı su
4 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çay kaşığı tane kimyon
1 adet kıyılmış sivri biber
1 çay kaşığı garam masala
MERCİMEĞİ bir tencereye alıp üzerine 1 adet kıyılmış soğan, zerdeçal, 3 diş kıyılmış sarmısak, tuz ve su ilave edin. Mercimek yumuşayana dek pişirip, servis tabağına alın. Sıvıyağı tavaya alıp, fazla kızdırmadan hafif ısıtın. İçine 1 adet kıyılmış soğan, 1 diş kıyılmış sarmısak, kimyon, sivri biber ve garam masalayı ilave edip kavurun. Bu karışımı mercimeğin üzerine ekleyip, servis yapın.
Antibiyotik etkili 8 çorba tarifi
Naneli Yeşil Mercimek Çorbası Tarifi (4-6 kişilik)
1 su bardağı yeşil mercimek
Yarım çay bardağı erişte
1 tatlı kaşığı un
2 çorba kaşığı tereyağı
6 su bardağı su
Tuz
1’er tatlı kaşığı domates ve biber salçası
1 çorba kaşığı nane
Mercimeği üzerini geçecek kadar su ile haşlayın. Tereyağını eritip, unu rengi dönene kadar kavurun. Nane ekleyip 1-2 kez karıştırın. 6 su bardağı kaynamış su katın. Haşlanmış mercimeği, salçaları ve tuzu ekleyip, kaynamaya bırakın. Kaynayınca erişteyi ilave edin ve yumuşayınca ocaktan alın.
Antibiyotik etkili 8 çorba tarifi
Pırasalı Tarhana Çorbası Tarifi (6 kişilik)
1 su bardağı tarhana
1 adet büyük boy pırasa
1 kahve fincanı fındıkyağı veya zeytinyağı
1 tatlı kaşığı biber salçası
Yarım su bardağı kavrulmuş fındık unu
Yarım demet maydanoz,
tuz
Tarhanayı derin bir kabın içinde 1 su bardağı su ile karıştırarak ıslatın. Tarhananın erimesi için yarım saat bekletin. Pırasayı ayıklayıp, ince ince kıyın. Yağı bir tencereye alıp pırasaları ekleyin. Pırasalar yumuşayana kadar karıştırarak kavurun. Kavrulmuş pırasaların üzerine tarhanayı, biber salçasını, fındık ununu ve tuzu ekleyin. Üzerine 5 su bardağı su ekleyip karıştırarak kaynatın. Kaynayınca kısık ateşe alın. Kıvam alıncaya kadar kısık ateşte pişirmeye devam edin. Çorbayı servis tabağına alıp üzerini kıyılmış maydanoz ile süsleyip servis yapın.
Antibiyotik etkili 8 çorba tarifi
Kuşkonmaz Çorbası Tarifi (6 kişilik)
2 kutu kuşkonmaz konservesi (370’er ml’lik 2 kutu)
1 adet soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı un
5 su bardağı soğuk tavuk suyu
200 ml krema
2 çorba kaşığı tuz
KUŞKONMAZLARIN uç kısımlarını kesin ve daha sonra kullanılmak üzere kenara ayırın. Soğanı yemeklik doğrayıp, tereyağında soteleyin. Un ekleyip, sararana dek kavurun. Tavuk suyu ilave edip, 10 dakika kaynatın. Kuşkonmazları ekleyip, blenderden geçirin. 10 dakika kısık ateşte pişirin. Kremayı ilave edip, karıştırın ve ocaktan alın. Tuzunu ayarlayın. Çorbayı kaselere pay edip, ayırdığınız kuşkonmaz uçlarını üzerine serpiştirin. Sıcak olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri