Antalya mutfağından çıkmış 10 nefis tarif
Patlıcanlı Cive Tarifi (6 kişilik)
1 kg patlıcan
2 adet orta boy soğan
3-4 diş sarmısak
1 çay bardağı zeytinyağı
4 adet domates
3 çorba kaşığı pirinç
Yarım demet fesleğen, tuz
PATLICANLARI alacalı soyup, kuşbaşı doğrayın ve acısının çıkması için tuzlu suda 15 dakika bekletin. Suyunu süzün ve elinizle iyice sıkın. Kıyılmış soğan ve sarmısağı zeytinyağında kavurun. Kabukları soyulmuş ve iri doğranmış domatesi ilave edin. Tencerenin dibine domatesli harçtan koyun ve üzerine bir sıra patlıcan dizin. Tekrar domatesli harç ve patlıcan olmak üzere malzeme bitene kadar işleme devam edin. Tuzunu ayarlayıp kapağını kapatın ve ocağa oturtun. Kısık ateşte pişmeye bırakın. Patlıcan kendi suyunu salınca, yıkanmış ve süzülmüş pirinci ekleyin. Patlıcan ve pirinç pişince ocaktan alıp, üzerine kıyılmış fesleğen gezdirin. Sıcak olarak servis yapın.
Patlıcanlı Cive Tarifi (6 kişilik)
1 kg patlıcan
2 adet orta boy soğan
3-4 diş sarmısak
1 çay bardağı zeytinyağı
4 adet domates
3 çorba kaşığı pirinç
Yarım demet fesleğen, tuz
PATLICANLARI alacalı soyup, kuşbaşı doğrayın ve acısının çıkması için tuzlu suda 15 dakika bekletin. Suyunu süzün ve elinizle iyice sıkın. Kıyılmış soğan ve sarmısağı zeytinyağında kavurun. Kabukları soyulmuş ve iri doğranmış domatesi ilave edin. Tencerenin dibine domatesli harçtan koyun ve üzerine bir sıra patlıcan dizin. Tekrar domatesli harç ve patlıcan olmak üzere malzeme bitene kadar işleme devam edin. Tuzunu ayarlayıp kapağını kapatın ve ocağa oturtun. Kısık ateşte pişmeye bırakın. Patlıcan kendi suyunu salınca, yıkanmış ve süzülmüş pirinci ekleyin. Patlıcan ve pirinç pişince ocaktan alıp, üzerine kıyılmış fesleğen gezdirin. Sıcak olarak servis yapın.