Anadolu'dan turşu tarifleri
Pancar Turşusu
Malzemeler:
1 kg pancar 5-6 diş sarımsak
1 çay bardağı sirke
Su
Tuz
Pancarların kabuklarını soyup istediğiniz büyüklükte doğrayın. üzerini bir iki parmak geçecek kadar hazır su koyun ve pişirin. çatal rahat batınca pişmiş demektir. sonra içine ezilmiş sarımsak ,sirke ve tuzu koyun. Soğuyunca buzdolabında saklayabilirsiniz. uzun süre tazeliğini kaybetmiyor.
Anadolu'dan turşu tarifleri
Karpuz Turşusu
Malzemeler:
Orta büyüklükte karpuz
Su
Tuz
Sirke
Şeker
Karanfil ve çubuk tarçın
Karpuz ile hazırlayabileceğiniz son derece orijinal bir tarif, karpuz turşusu. Bunun için yapmanız gereken karpuzu dilimlemek ve meyvesini ayırmak. 5 santimetre uzunluğunda ve 2,5 santimetre genişliğinde doğradığınız kabukları 5 dakika kadar haşladıktan sonra soğuk suya tutun. Ardından 1,5 litre suya 100 gr tuz ekleyip kabukları içine atın. Altı saat bekletin, suyu süzüp aynı işlemi iki sefer daha tekrarlayın. Son defasında kaynatma süresine birkaç dakika daha ilave edin. Daha sonra bir tencereye 650 ml elma sirkesi, 400 gr şeker, 250 ml su, 2 kaşık karanfil ve bir çubuk tarçın koyup kaynatın. Kaynayınca kabukları ekleyip 40 dakika kadar pişirin. Kavanozları bu karışımla doldurun, soğuduktan sonra sıkıca kapatın.
Anadolu'dan turşu tarifleri
Kaya Koruğu Turşusu
(kaya koruğu otu yada yeşilliği diye alınır pazarlardan)
Malzemeler:
Sirke
Bol sarımsak
Tuz
Su
Kaya koruklarını ikiye bölüyorsunuz ve yıkıyorsunuz.Bir tencerede su ve tuz karışımını kaynattıktan sonra kaya koruklarını bu suya atıp 5 dakika haşlıyorsunuz.Sonra süzgece alıp hem suyunun süzülmesi hemde soğuması için bir kenara bırakıyorsunuz. Sarımsakları soyuyorsunuz.Ayrı bir yerde sirke(üzüm sirkesi),İkiye bölünmüş veya tüm olarak kalmış sarmısakları,tuzunu ve suyunu ekleyip bir karışım hazırlıyorsunuz.(göz kararı yapmanız gerekiyor çünkü kendim yapmadığım için tam ölçüleri veremiyorum.)Kaya koruklarını kavanoza alıyorsunuz ve sirkeli karışımdan üstünü az geçecek kadar döküp ağzını kapatıyorsunuz.15 gün ağzını açmadan buzdolabında veya güneş almayan bir yerde bekletiyorsunuz.Sonra yemeğe hazırdır. Afiyet olsun.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri