Altın renkli bereket yumruları
PATATES KABUĞUNDA PATATES SUFLESİ(8 Kişilik)
Malzemeler:
4 adet büyük boy patates
2’şer çorba kaşığı tereyağı ve krema
2 adet yumurta
Yarım çay kaşığı küçük hindistancevizi
Tuz, karabiber
Hazırlanışı:
Patatesleri yıkayıp bıçakla birkaç yerinden delin. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine koyup, önceden ısıtılmış 220 derece fırında 1 saat pişirin. Fırından alıp ikiye bölün. Kaşık yardımı ile kabuklarını zedelemeden içlerini çıkarıp, blendere alın. Patates kabuklarını yeniden fırına verip 10 dakika daha pişirin. Blenderdeki patatesin üzerine tereyağı, krema, tuz ve karabiber ekleyip, çekin. Yumurta sarıları ve hindistancevizini de katıp, bir kez daha çekin. Yumurta aklarını bir tutam tuzla birlikte kar gibi olana dek çırpın. Spatula yardımı ile yavaşça patatesli karışıma ilave edin. Harcı patates kabuklarının içine doldurun. Yeniden fırına verip üzerleri kızarana dek pişirip servis yapın.
Altın renkli bereket yumruları
ETLİ TAZE PATATES(6 kişilik)
Malzemeler:
1 kg küçük boy taze patates
300 gram kuşbaşı kuzu ya da dana eti
1 adet orta boy soğan
4-5 adet sivri biber
2 çorba kaşığı tereyağı
4 diş kıyılmış sarmısak
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı kimyon
1 çay bardağı sıcak su, tuz, karabiber
Hazırlanışı:
Patatesleri soyup tencereye alın. Üzerine et, yemeklik doğranmış soğan, üçe bölünmüş sivri biber, tereyağı, sarmısak ve salçaları ekleyin. Tuz, karabiber ve kimyon serpin. İyice harmanladıktan sonra bir çay bardağı su ekleyin. Tencerenin kapağı kapalı olarak kısık ateşte 35-40 dakika pişirip servis yapın.
Altın renkli bereket yumruları
ZENCEFİLLİ PATATES ÇORBASI(6 Kişilik)
Malzemeler:
1 kg patates
1 adet havuç
1 adet pırasanın beyaz kısmı
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 dilim zencefil
6 su bardağı tavuk suyu
1 çay kaşığı rendelenmiş zencefil
1 çorba kaşığı yoğurt
1 çorba kaşığı krema, tuz
Hazırlanışı:
Patates ve havucu temizleyip küp doğrayın. Pırasayı ince kıyın. Zeytinyağını bir tencereye alıp, havuç ve pırasayı ekleyin. Birkaç dakika kavurup patatesi ve dilim zencefili ilave edin. Karıştırarak 5 dakika kavurun. Üzerine tavuk suyunu ekleyin. Sebzeler yumuşayana dek pişirin. Ocaktan alıp, ılıtın. Çorbanın içinden süzerek 3 çorba kaşığı haşlanmış sebzeyi kenara ayırın. Tenceredeki çorbayı blenderden geçirin ve yeniden tencereye alın. Tuzunu ayarlayın. Kısık ateşte bir taşım kaynatın. Ocağı kapatıp, rendelenmiş zencefili çorbaya ilave edin ve karıştırın. Yoğurt ve kremayı çırpın. Çorbayı servis tabaklarına paylaştırın. Üzerine krema ve ayırdığınız tane sebzeleri pay ederek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri