Alternatif bir lezzet: Sülün eti
Sülün, eti en lezzetli av hayvanı olarak da bilinir. Tombul vücutlu ve yuvarlak kanatlı sülün, dünyanın en süslü kuşları arasında yer alır. Erkekleri renkli uzun kuyruklu ve yelelidir. Dişi sülünler ise kuyruksuz ve yelesizdir, renkleri ise serçeye benzer. Adi sülün, Japon sülünü, altın sülün, halkalı sülün ve gümüş sülün gibi çeşitleri vardır. Protein bakımından oldukça zengin olan sülün eti, az yağlı ve kalorisi düşük bir besindir. Sülünlerin kesim için en uygun dönemi 14. ve 22. haftalar arasındadır. Daha fazla bekletilirse eti sertleşir. Sülün eti tüketimi daha çok sonbahar ve kış aylarında artmaktadır.
Sülün, eti en lezzetli av hayvanı olarak da bilinir. Tombul vücutlu ve yuvarlak kanatlı sülün, dünyanın en süslü kuşları arasında yer alır. Erkekleri renkli uzun kuyruklu ve yelelidir. Dişi sülünler ise kuyruksuz ve yelesizdir, renkleri ise serçeye benzer. Adi sülün, Japon sülünü, altın sülün, halkalı sülün ve gümüş sülün gibi çeşitleri vardır. Protein bakımından oldukça zengin olan sülün eti, az yağlı ve kalorisi düşük bir besindir. Sülünlerin kesim için en uygun dönemi 14. ve 22. haftalar arasındadır. Daha fazla bekletilirse eti sertleşir. Sülün eti tüketimi daha çok sonbahar ve kış aylarında artmaktadır.