Adana'nın en nefis 7 lezzeti
Adana deyince aklımıza ilk gelen lezzet muhakkak kebaptır.
Adana Kebabı Tarifi (4 kişilik)
Yarım kg yağlı kıyma
1 çorba kaşığı biber salçası
Yarım demet maydanoz
Tuz,
Pulbiber
Derin bir kapta kıyma, biber salçası, tuz, pulbiber ve ince kıyılmış maydanozu yoğurun. 2 saat buzdolabında dinlendirin. Avucunuzu ıslatıp, kebabı şişlere takın. Kömür ateşinde pişirin. Bu arada sık sık çevirip, yağını pideye alın.
Adana deyince aklımıza ilk gelen lezzet muhakkak kebaptır.
Adana Kebabı Tarifi (4 kişilik)
Yarım kg yağlı kıyma
1 çorba kaşığı biber salçası
Yarım demet maydanoz
Tuz,
Pulbiber
Derin bir kapta kıyma, biber salçası, tuz, pulbiber ve ince kıyılmış maydanozu yoğurun. 2 saat buzdolabında dinlendirin. Avucunuzu ıslatıp, kebabı şişlere takın. Kömür ateşinde pişirin. Bu arada sık sık çevirip, yağını pideye alın.
Adana'nın en nefis 7 lezzeti
Turunç Reçeli Tarifi (8 kişilik)
15 adet orta boy turunç
1 kg tozşeker
4 su bardağı su
1 adet limonun suyu
Turunçların dış kabuğunu rendenin ince tarafıyla rendeleyin. Turunç kabuklarını dörde bölüp iç kısmından ayırın. Turunç kabuklarını ip takılmış bir yorgan iğnesinden geçirerek ipe (25-30 adet olacak şekilde) dizin. Kaynamış suda haşlayıp suyunu süzün. Soğuk su dolu bir tencereye alın. 2-3 gün suyunu değiştirerek acısını giderin. Daha sonra şerbet hazırlayın. Bunun için, şeker ve suyu kaynatın. Turunçların suyunu sıkıp, şerbete atın. Reçel kıvamı alınca, limon suyunu ilave edip, bir- iki taşım kaynatın. Tencereyi ocaktan alın. oğuyunca, turunçları iplerden çıkarıp, reçeliyle birlikte kavanozlara doldurun.