Açık büfe rahatlığı
YUFKALI KÖFTE MISIR PÜRESİ İLE(6 Kişilik)
Malzemeler:
2 adet yufka
1 kg köftelik kıyma
1 adet büyük boy soğan
1 diş sarmısak
3 adet yumurta
1 çay bardağı galeta unu
1 çorba kaşığı yoğurt
2 çorba kaşığı file antepfıstığı
1’er çay kaşığı karabiber ve kimyon
1 tatlı kaşığı tuz
Kızartmak için:
Sıvıyağı
Mısır püresi için:
1 kg konserve mısır
1 adet haşlanmış patates
1 su bardağı krema
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı tuz
Hazırlanışı:
Köfte için, kıyma, rendelenmiş soğan, sarmısak, yumurta, galeta unu, yoğurt, antepfıstığı, tuz, karabiber ve kimyonu iyice karıştırıp, en az 5 dakika yoğurun. Köfte harcını 15-20 dakika buzdolabında dinlendirin. Daha sonra 1 adet yufkayı ikiye katlayın. Harcın yarısını, yufkanın geniş tarafına koyup, rulo şeklinde sarın. Streç filmle kaplayıp, diğer yufkayı hazırlayana dek buzdolabında dinlendirin. Diğer yufkayı da aynı şekilde hazırlayın. Birer parmak eninde dilimleyip, kızgın sıvıyağda kızartın. Fazla yağını almak için kağıt havlu üzerine çıkarın. Mısır püresi için suyu süzülmüş mısır ve patatesi blenderden geçirin. Üzerine krema, tereyağı ve tuz ekleyip ocağa oturtun. Isınana dek karıştırın. Ocaktan alıp yeniden blenderden geçirin. Mısır püresini porsiyonluk servis tabaklarına pay edin. Üzerlerine yufkalı köfteleri yerleştirin. Biberiye ile süsleyip servis yapın.
Açık büfe rahatlığı
MUHAMMARALI BARBUNYA(6-8 Kişilik)
Malzemeler:
1 kg barbunya
2 adet soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
1 diş sarmısak
2 adet domates
2 adet kesmeşeker
1 su bardağı su
1 çay kaşığı tuz
Muhammara için:
2’şer çorba kaşığı biber ve domates salçası
1 adet rendelenmiş domates
3 çorba kaşığı ekmek kırıntısı veya galeta unu
1 çay bardağı dövülmüş ceviz
1 diş sarmısak
1 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı süzme yoğurt
Yarım çay kaşığı karabiber ve kimyon
1’er çay kaşığı tuz ve pulbiber
Süslemek için:
Ceviz ve frenk soğanı
Hazırlanışı:
Kıyılmış soğanı zeytinyağında pembeleşene dek soteleyin. Kıyılmış sarmısak ve doğranmış domates ekleyip, 2-3 dakika karıştırarak soteleyin. Barbunya, kesmeşeker ve tuz ilave edip karıştırın. Su ekleyip, tencerenin kapağını kapatın ve barbunya yumuşayana dek pişirin. 2 Muhammara için tüm malzemeyi blenderden geçirin. Pişen barbunyayı servis tabağına alın. Üzerine muhammarayı yayın. Ceviz ve frenk soğanı ile süsleyip servis yapın.KÖFTE için, kıyma, rendelenmiş soğan, sarmısak, yumurta, galeta unu, yoğurt, antepfıstığı, tuz, karabiber ve kimyonu iyice karıştırıp, en az 5 dakika yoğurun. Köfte harcını 15-20 dakika buzdolabında dinlendirin. Daha sonra 1 adet yufkayı ikiye katlayın. Harcın yarısını, yufkanın geniş tarafına koyup, rulo şeklinde sarın. Streç filmle kaplayıp, diğer yufkayı hazırlayana dek buzdolabında dinlendirin. Diğer yufkayı da aynı şekilde hazırlayın. Birer parmak eninde dilimleyip, kızgın sıvıyağda kızartın. Fazla yağını almak için kağıt havlu üzerine çıkarın. Mısır püresi için suyu süzülmüş mısır ve patatesi blenderden geçirin. Üzerine krema, tereyağı ve tuz ekleyip ocağa oturtun. Isınana dek karıştırın. Ocaktan alıp yeniden blenderden geçirin. Mısır püresini porsiyonluk servis tabaklarına pay edin. Üzerlerine yufkalı köfteleri yerleştirin. Biberiye ile süsleyip servis yapın.
Açık büfe rahatlığı
BAHAR SALATASI(6-8 Kişilik)
Malzemeler:
6 adet enginar
2 su bardağı su
2 çorba kaşığı limon suyu
2 adet kesmeşeker
1 demet kuşkonmaz (yaklaşık 20 tane)
Yarım çay kaşığı karbonat
1 su bardağı haşlanmış bezelye
1’er demet maydanoz, dereotu ve soğan
10 adet kornişon turşu
2 adet avokado
Tuz
Sos için:
1 adet limon
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çorba kaşığı mayonez
1 tatlı kaşığı hardal
Tuz, karabiber
Süslemek için:
2-4 adet altın çilek
Hazırlanışı:
Enginarları tencereye yerleştirin. Üzerine 1 su bardağı su, limon suyu, kesmeşeker ve tuz ekleyip yaklaşık 10 dakika haşlayın. Daha sonra her birini dörde bölün. Ayrı bir yerde kuşkonmazları kalan 1 su bardağı su, karbonat ve tuzla 10 dakika haşlayın. Daha sonra buzlu suya atıp, 2 dakika dinlendirin. Suyunu süzüp, her bir kuşkonmazı 3 parçaya bölün. Geniş bir kapta enginar, kuşkonmaz, bezelye, kıyılmış maydanoz, dereotu, soğan ve dilimlenmiş kornişon turşuyu harmanlayıp servis tabağına alın. Üzerine kabukları temizlenip dilimlenmiş avokado yerleştirin. Sos için tüm malzemeyi derin bir kapta iyice çırpıp, salatanın üzerine gezdirin. Altın çilekle süsleyip servis yapın.
Açık büfe rahatlığı
VİŞNELİ YAPRAK SARMA(6 Kişilik)
Malzemeler:
1 su bardağı dondurulmuş vişne
Yarım kg asma yaprağı
1 su bardağı pirinç
5 adet büyük boy soğan
1 su bardağı zeytinyağı
1 çorba kaşığı kuşüzümü
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
1 çay kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı dolma baharatı
Yarım demet maydanoz
2 adet kesmeşeker
Yarım limonun suyu
1 su bardağı+1 çay bardağı su
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
Hazırlanışı:
Pirinci sıcak suda 5 dakika dinlendirin. Ayrı bir yerde kıyılmış soğanı yarım su bardağı ısıtılmış zeytinyağında pembeleşene dek soteleyin. Suyu iyice süzülmüş pirinci ilave edip karıştırın. Kuşüzümü ve dolmalık fıstık ekleyip karıştırmaya devam edin. Nane, dolma baharatı, kıyılmış maydanoz, 1 adet kesmeşeker, karabiber, tuz ve blenderden geçirilmiş yarım su bardağı vişneyi ekleyip karıştırın. 1 su bardağı su ilave edip, kısık ateşte suyunu çekene dek pişirin. Kapağı kapalı olarak 10 dakika demlenmeye bırakın. Asma yapraklarını kaynar suda 1 dakika bekletip çıkarın. Her bir yaprağı ikiye bölüp içlerine dolma harcından pay edin. Açılmayacak şekilde sarıp, tencereye bitişik şekilde yerleştirin. Ayrı bir yerde limon suyunu, kalan 1 adet kesmeşekeri, kalan yarım su bardağı zeytinyağını, 1 çay bardağı suyu ve tuzu karıştırın. Bu karışımı sarmaların üzerine gezdirin. Tencerenin kapağını kapatıp, asma yaprağı ve pirinç yumuşayana dek pişirin. Ocaktan alıp, sarmaların üzerlerine kalan vişneyi serpiştirin. Tencerenin kapağını yeniden kapatıp, soğumaya bırakın. Soğuk olarak servis yapın.
Açık büfe rahatlığı
ÇİLEKLİ VE FISTIKLI PASTACIKLAR(6-8 Kişilik)
Malzemeler:
Kek için:
4 adet yumurta
1 su bardağı tozşeker
350 gram toz antepfıstığı
Krema için:
İki buçuk su bardağı süt
1 paket vanilya
3 adet yumurta
1 su bardağından iki parmak eksik tozşeker
1 çorba kaşığı mısır nişastası
1 çorba kaşığı un
Sos için:
1 kg çilek
1 çorba kaşığı nişasta
3 çorba kaşığı tozşeker
1 çay bardağı su
Süslemek için:
50 gram beyaz çikolata
1 çay bardağı toz antepfıstığı
8 adet çilek
Hazırlanışı:
Kek için, yumurta ve tozşekeri mikser yardımı ile çırpın. Azar azar antepfıstığı ekleyip karıştırın. Yağlı kağıtla kaplanmış iki tarafı açık çember kalıplara pay edin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 30 dakika pişirin. rema için süt ve vanilyayı kaynatın. Ayrı bir yerde yumurta ile tozşekeri çırpın. Nişasta ve un ekleyip karıştırmaya devam edin. Yavaş yavaş sıcak sütlü karışıma ilave edip ocağa oturtun. Kaynama noktasına gelene dek karıştırın. Ocaktan alıp 5 dakika mikser yardımıyla çırpın. Pişen keklerin üzerlerine pay edip soğumaya bırakın. Sos için çileğin yarısını blenderden geçirin. Nişasta, tozşeker ve su ekleyip kaynatın. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın. Daha sonra kremanın üzerine pay ederek soğutun. Süslemek için beyaz çikolatayı benmari usulü eritin. Çilekleri önce çikolataya, sonra toz antepfıstığına bulayıp 10 dakika dinlendirin. Pastaları kalıplardan çıkarıp, üzerlerine çilek yerleştirerek servis yapın.