Acı severler bu tariflere bayılacak
Acılı Lahana Salatası Tarifi (4 kişilik)
1 adet küçük boy lahana
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı kekik
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet limon
6 dal maydanoz
3 adet siyah zeytin
Tuz
Lahanayı bol tuzlu ve sirkeli suda yıkayıp iyice süzülmesi için süzgeçte bekletin. ince ince doğrayıp yumuşaması için tuzla iyice ovun. Diğer tarafta sos için zeytinyağı, kekik, pulbiber, limon suyu ve tuzu karıştırın. Lahanayı servis tabağına alın. Hazırladığınız sosu lahananın üzerine gezdirin. Siyah zeytin ve maydanozla süsleyip servis yapın.
Acı severler bu tariflere bayılacak
Acılı Karışık Dolma Tarifi (4 kişilik)
2’şer adet kabak ve patlıcan
4’er adet kırmızı biber, dolmalık biber ve domates
Karabiber, tuz
Harcı için: 250 gram kıyma
1 adet büyük boy soğan
4 diş sarmısak
Bir buçuk çorba kaşığı
acı biber salçası
Bir buçuk çorba kaşığı nar ekşisi
1 su bardağı pirinç
1 kahve fincanı sıvıyağ
Tuz, karabiber
KABAK, patlıcan, kırmızı biber, dolmalık biberler ve domateslerin içini oyun. Karabiber ve tuz serpin. Domateslerin içini harç malzemesinde kullanmak üzere ayırın. Harcı hazırlamak için, kıyma, rendelenmiş soğan,
kıyılmış sarmısak, salça, 1 çorba kaşığı nar ekşisi, kıyılmış domates içi, pirinç, sıvıyağ, karabiber ve tuzu karıştırın. Harcı sebzelerin içine doldurun. Sebzelerin ağızlarını kendi kapakları veya domates dilimleriyle kapatıp,
tencereye yerleştirin. Üzerini geçmeyecek kadar su ekleyin. Tuz ve yarım çorba kaşığı nar ekşisi gezdirip, kabaklar yumuşayana kadar ağır ateşte pişirin.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri