Acı severler bu tariflere bayılacak
Acılı Lahana Salatası Tarifi (4 kişilik)
1 adet küçük boy lahana
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı kekik
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet limon
6 dal maydanoz
3 adet siyah zeytin
Tuz
Lahanayı bol tuzlu ve sirkeli suda yıkayıp iyice süzülmesi için süzgeçte bekletin. ince ince doğrayıp yumuşaması için tuzla iyice ovun. Diğer tarafta sos için zeytinyağı, kekik, pulbiber, limon suyu ve tuzu karıştırın. Lahanayı servis tabağına alın. Hazırladığınız sosu lahananın üzerine gezdirin. Siyah zeytin ve maydanozla süsleyip servis yapın.
Acılı Lahana Salatası Tarifi (4 kişilik)
1 adet küçük boy lahana
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı kekik
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet limon
6 dal maydanoz
3 adet siyah zeytin
Tuz
Lahanayı bol tuzlu ve sirkeli suda yıkayıp iyice süzülmesi için süzgeçte bekletin. ince ince doğrayıp yumuşaması için tuzla iyice ovun. Diğer tarafta sos için zeytinyağı, kekik, pulbiber, limon suyu ve tuzu karıştırın. Lahanayı servis tabağına alın. Hazırladığınız sosu lahananın üzerine gezdirin. Siyah zeytin ve maydanozla süsleyip servis yapın.
Acı severler bu tariflere bayılacak
Acılı Kalpler Tarifi
155 gram un
1 tatlı kaşığı acılı hardal
90 gram tereyağı
60 gram cheddar peyniri
4 adet ince doğranmış acı kırmızı biber (ben kıyamadım acılı
yedirmeye, 1 adet kırmızı biberi incecik doğradım)
1 adet yumurta sarısı
ÖNCELİKLE hamur kıvamına gelene dek un, hardal ve tereyağını karıştırın. Minik doğradığınız cheddar peynirini, biberleri, yumurta sarısını ve 1 çorba kaşığı suyu ekleyerek ele yapışmayan bir hamur kıvamına getirin. Strech filme sarıp yarım saat buzdolabında bekletin. Fırının ısısını 175 dereceye ayarlayın (orta ısıda). Dinlenmiş hamuru hafifçe unladığınız zeminde 5 mm inceliğinde açın (bu önemli, kalın olursa içinin hamur kalması olasılığı yüksek olacaktır). Kalıplarla istenilen şekillerde parçalar kesin. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine çörekleri dizerek 15-20 dakika pişirin.
Acı severler bu tariflere bayılacak
Acılı Soğan Salatası Tarifi (4 kişilik)
2 adet soğan
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı sumak
1 demet maydanoz
3 adet domates
2 çay kaşığı pulbiber
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet limonun suyu
1 çorba kaşığı nar ekşisi
DERİN bir kaba aldığınız soğanları ince kıydıktan sonra, 1 çay kaşığı tuz ve sumak ile iyice ovun. Kıyılmış maydanozu ve kabuklarını temizleyip küçük doğranmış domatesleri ekleyin. Pulbiberi, 1 çay kaşığı tuzu, zeytinyağını, nar ekşisini ve limon suyunu ilave ederek iyice karıştırın. Daha sonra salata kasesine alarak üzerine nar ekşisini gezdirin.
Aşçının notu: Salatanızı bulgurlu şekilde de yapabilirsiniz. Bunun için 1 çay bardağı bulgurun üzerine kaynarsu ekleyip, 15 dakika bekleterek salataya ekleyebilirsiniz.
Acı severler bu tariflere bayılacak
Acılı Biftek Tarifi (6 kişilik)
6 dilim biftek
Tuz, karabiber
4 çorba kaşığı sıvıyağ
250 gram çarliston biber
2 yaprak defne
Bir kutu mısır konservesi
Bir kase haşlanmış barbunya veya soya fasulyesi
3 çorba kaşığı acı biber sosu veya sulandırılmış biber salçası
BİFTEKLERİ tuzlayıp üzerine karabiber serpin. Teflon tavayı iyice kızdırıp yağı ve ardından eti koyun. Yıkanmış ve kurulanmış çarliston biberlerini de bütün olarak ilave edin. Bir dakika kadar kızartıp diğer taraflarını da çevirin ve yine 1 dakika daha kızartın. Pişen eti ve biberleri tavadan çıkarıp bir tabağa aktarın. Tavanın içine defne yapraklarını, suyu süzülmüş mısır tanelerini ve fasulyeleri aktarın. Bunları da 2 dakika kadar kavurup tavanın kenarına itin. Ortasına eti ve biberleri oturtun. Üzerine 2 çorba kaşığı acılı biber sosunu gezdirip, tavanın kapağını kapatın. 15 dakikakadar, arada bir hafifçe karıştırıp pişirin. Sonrasında eti, sebzelerle birlikte servis tabağına aktarın. Kalan acılı biber sosunu üzerine gezdirip servis yapın.
Acı severler bu tariflere bayılacak
Acılı Karışık Dolma Tarifi (4 kişilik)
2’şer adet kabak ve patlıcan
4’er adet kırmızı biber, dolmalık biber ve domates
Karabiber, tuz
Harcı için: 250 gram kıyma
1 adet büyük boy soğan
4 diş sarmısak
Bir buçuk çorba kaşığı
acı biber salçası
Bir buçuk çorba kaşığı nar ekşisi
1 su bardağı pirinç
1 kahve fincanı sıvıyağ
Tuz, karabiber
KABAK, patlıcan, kırmızı biber, dolmalık biberler ve domateslerin içini oyun. Karabiber ve tuz serpin. Domateslerin içini harç malzemesinde kullanmak üzere ayırın. Harcı hazırlamak için, kıyma, rendelenmiş soğan,
kıyılmış sarmısak, salça, 1 çorba kaşığı nar ekşisi, kıyılmış domates içi, pirinç, sıvıyağ, karabiber ve tuzu karıştırın. Harcı sebzelerin içine doldurun. Sebzelerin ağızlarını kendi kapakları veya domates dilimleriyle kapatıp,
tencereye yerleştirin. Üzerini geçmeyecek kadar su ekleyin. Tuz ve yarım çorba kaşığı nar ekşisi gezdirip, kabaklar yumuşayana kadar ağır ateşte pişirin.