5 ülkeden 5 özgün tat
SARIMSAK ÇORBASI(4 Kişilik)
Malzemeler:
15 diş sarmısak
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı un
3 adet domates
1 çorba kaşığı domates salçası
4 su bardağı su
2 adet yumurta
Tuz, karabiber
Üzerine:
Rendelenmiş beyaz peynir
Hazırlanışı:
Tereyağını tencereye alıp, un ve sarmısakları kavurun. Küp doğranmış domates ve salça ekleyip kavurmaya devam edin. Su, karabiber ve tuz ekleyip, karıştırarak pişirin. Blenderden geçirin. Ayrı bir yerde yumurtaları iyice çırpın. Üzerine 2-3 çorba kaşığı çorba suyu ekleyip karıştırın. Bu karışımı azar azar ve karıştırarak yeniden çorbaya ilave edin. Beyaz peynir serpip servis yapın.
5 ülkeden 5 özgün tat
ROKALI AVOKADO SALATASI(4 kişilik)
Malzemeler:
1 demet roka
1 adet avokado
3 dal taze soğan
Yarım demet nane
Yarımşar kırmızı biber ve greyfurt
Sos için:
6 çorba kaşığı zeytinyağı
Bir buçuk çorba kaşığı limon suyu
1 tatlı kaşığı bal
2 diş sarmısak
1 çay kaşığı kişniş
Yarım tatlı kaşığı pulbiber
Tuz, karabiber
Hazırlanışı:
Roka, doğranmış soğan ve naneyi salata kasesine alıp harmanlayın. Halka doğranmış kırmızı biber ilave edin. Salatanın ortasına püre haline getirilmiş avokado yerleştirin. Sos için zeytinyağı, limon suyu, bal, kıyılmış sarmısak, kişniş, karabiber ve tuzu iyice çırpıp salatanın üzerine gezdirin. Salata tabağının yanlarına dilimlenmiş greyfurt yerleştirin. Pulbiber serpip servis yapın.
5 ülkeden 5 özgün tat
FEİJODA(6 kişilik)
Malzemeler:
2 su bardağı Meksika fasulyesi
3 adet soğan
3 diş sarmısak
1 çorba kaşığı domates salçası
200 gram kuşbaşı doğranmış et
2 adet defne yaprağı
1 adet acı kırmızı biber
1 adet sivri biber
250 gram sucuk
250 gram sosis
1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
3 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz
Hazırlanışı:
Fasulyeyi akşamdan ıslatıp, ertesi gün suyunu süzün. Yeniden üzerini iki parmak geçecek kadar su ekleyip haşlayın. Suyunu daha sonra kullanmak üzere kenara alın. Yapışmaz yüzeyli tavada küp doğranmış soğan ve bütün sarmısakları soteleyin. Salça ekleyip sotelemeye devam edin. Ayrı bir yerde eti suyunu bırakıp yeniden çeken dek soteleyin. Et yumuşayınca, üzerine soğanlı karışımı ilave edin. Haşlanmış Meksika fasulyesi ekleyin. Tuzunu ayarlayın. Defne yaprağı, halka doğranmış kırmızı biber, sivri biber, doğranmış sucuk ve sosis ilave edip sotelemeye devam edin. Fasulye suyu, zeytinyağı ve limon kabuğu ekleyip pişmeye bırakın. Güveç kaplarına alıp, sıcak olarak servis yapın.
5 ülkeden 5 özgün tat
BAHARATLI PİLİÇ BONFİLE(6 Kişilik)
Malzemeler:
6 adet tavuk bonfile
4 adet limon
1 çay bardağı su
1 çay kaşığı rendelenmiş muskat
1 çay kaşığı tozşeker
1 su bardağı doğranmış taze soğan
8 diş dövülmüş sarmısak
1 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kekik
1 tatlı karabiber
1 tatlıkişniş
1 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber
1 çay kaşığı zencefil
Yeteri kadar tuz
Hazırlanışı:
Limon suyu, su, muskat, tozşeker, taze soğan, sarmısak, zeytinyağı, kimyon, kekik, karabiber, kişniş, toz kırmızıbiber, zencefil ve tuzu iyice karıştırın. Uzun dilimlediğiniz tavuk bonfileleri 4 saat bu karışımda dinlendirin. Izgara veya yapışmaz yüzeyli tavada önlü arkalı pişirin. Dilediğiniz şekilde süsleyip, sıcak olarak servis yapın.
5 ülkeden 5 özgün tat
ETLİ POĞAÇA(4 Kişilik)
Malzemeler:
İki buçuk su bardağı un
1 adet yumurta
1 adet yumurtanın akı
1 tatlı kaşığı sirke
3 çorba kaşığı margarin
Yeteri kadar su
1 çay kaşığı tuz
Harç için:
300 gram kuşbaşı et
2 adet soğan
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı kimyon
Tuz
Karabiber
Chimichurri sos için:
Yarım demet maydanoz
Bir buçuk çay bardağı zeytinyağı
2 çorba kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı kimyon
3 diş dövülmüş sarmısak
1 tatlı kaşığı hazır acı sos
1 çay kaşığı tuz
Kızartmak için:
Sıvıyağ
Hazırlanışı:
Poğaça hamuru için un, yumurta, yumurta akı, sirke, margarin ve tuzu iyice karıştırın. Azar azar su ekleyip, ele yapışmayacak kıvamda bir hamur elde edin. İç harcı için eti suyunu salıp yeniden çekene dek soteleyin. Küp doğranmış soğan, pulbiber, kimyon ve karabiber ekleyip sotelemeye devam edin. Et yumuşayınca tuz ilave edip ocaktan alın. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp unlanmış tezgah üzerinde, pasta tabağı ebadında açın. Ortalarına etli harcı pay edip, kenarlarını kapatın. Chimichurri sos için kıyılmış maydanoz, zeytinyağı, kekik, kimyon, sarmısak, acı sos ve tuzu derin bir kaba alın. Blenderden geçirin. Hamurları kızgın sıvıyağda kızartın. Chimichurri sos ile servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri