5 ülkeden 5 özgün tat

SARIMSAK ÇORBASI(4 Kişilik)

Malzemeler:

15 diş sarmısak

2 çorba kaşığı tereyağı

1 çorba kaşığı un

3 adet domates

1 çorba kaşığı domates salçası

4 su bardağı su

2 adet yumurta

Tuz, karabiber

Üzerine:

Rendelenmiş beyaz peynir

Hazırlanışı:

Tereyağını tencereye alıp, un ve sarmısakları kavurun. Küp doğranmış domates ve salça ekleyip kavurmaya devam edin. Su, karabiber ve tuz ekleyip, karıştırarak pişirin. Blenderden geçirin. Ayrı bir yerde yumurtaları iyice çırpın. Üzerine 2-3 çorba kaşığı çorba suyu ekleyip karıştırın. Bu karışımı azar azar ve karıştırarak yeniden çorbaya ilave edin. Beyaz peynir serpip servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...