41 kere şifa
İçinde 41 çeşit besini barındıran aşurenin faydaları saymakla bitmiyor. Kalp hastalıklarından, hazımsızlığa kadar birçok hastalığa besin değeriyle şifa oluyor
Hemen hemen her evde sevilerek tüketilen aşure, her derde deva oluyor. Her besin öğesini içerisinde barındıran aşurenin sağlığa yararları saymakla bitmiyor. Ruh hastalıklarından, hazımsızlığa hatta kalp hastalıklarına kadar iyi gelen aşurenin vücudumuza faydaları şöyle sıralanıyor... Aşurede bulunan buğday, zihin yorgunluğuna ve sinir bozukluklarına iyi gelir. Tahıl grubu ürünler yer aldığı için bitkisel protein içerir, hayvansal gıdalar olmadığından kolesterol bulunmaz. Fasulye, insan vücudunun ihtiyaç duyduğu amino asitler açısından mükemmel bir denge oluşturur. Bakteriyolojik çökme için idealdir.
41 kere şifa
ANNE SÜTÜNÜ ARTIRIYOR
Fındık, ceviz Q-3 başta olmak üzere demir, kalsiyum, E ve B grubu vitaminleri içerir. Bu yüzden özellikle kalp hastalıklarına iyi gelir. Aşure içeriğindeki besin maddeleri anne sütünü artırır, yüzdeki lekeleri giderir. Kurubaklagil, incir, kuru kayısı gibi bağırsak hareketlerini hızlandırır, kabızlık, hazımsızlık gibi problemlere iyi gelir.
41 kere şifa
İLTİHAPLARI GİDERİR
Nişasta, cilt hastalıklarındaki kaşıntıyı keser, oluşan iltihapları gidermede etkilidir. Hindistan cevizi, böbrek taşı düşürmede etkilidir. Tarçın, kandaki şeker miktarını düşürür. Kalbi kuvvetlendirir. Badem, beden ve zihin yorgunluğunu giderir. Akciğer hastalıklarına oldukça etkilidir. Kanı temizler, migren ve sinirsel rahatsızlıklarında kullanılır.
Sofra’da Bu Ay
- Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
- Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
- Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar