300 kalorinin altında lezzetler
Portakal Dilimi Üzerinde Kereviz Salatası Tarifi (4 Kişilik, 110 Kcal)
2 adet orta boy kereviz
4 adet küçük boy havuç
1 diş sarmısak
4 adet ceviz
4 dal maydanoz
1'er çorba kaşığı light yoğurt
ve mayonez
1 çorba kaşığı limon suyu
2 adet portakal
KEREVİZ ve havuçları rendeleyin. İçine ince kıyılmış sarmısak, ceviz ve maydanoz ilave edin. Bu karışıma light yoğurt ve mayonez ile limon suyunu katarak bütün malzemeyi karıştırın. Portakalları yuvarlak dilimleyin. Bir kaşık yardımıyla kereviz salatasını dilimlerin üzerine paylaştırarak servis yapın.
300 kalorinin altında lezzetler
Fesleğenli Taze Fasulye Tarifi (4 Kişilik, 210 Kcal)
500 gram taze fasulye
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet orta boy soğan
15 yaprak taze fesleğen
AYIKLANMIŞ taze fasulyeyi haşlayın. Süzdükten sonra bir kenara alın. Diğer tarafta kızdırılmış zeytinyağında küp doğranmş soğanı soteleyin. Taze fasulye ve ince kıyılmış taze fesleğeni ilave edip 10 dakika kadar sotelemeye devam edin. Tencereyi ocaktan alıp, fesleğenli taze fasulyeyi streç filme sararak şekil verin. Daha sonra servis tabağına çıkarın. Ilık veya soğuk olarak servis yapın.
300 kalorinin altında lezzetler
Kabaklı Bulgur Pilavı Tarifi (8 Kişilik, 215 Kcal)
3 adet kabak
2 adet sivri biber
1 adet soğan
2 çorba kaşığı zeytinyağı
3 adet rendelenmiş domates
1 çorba kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı kuru nane
2 su bardağı domatesli
pilavlık bulgur
KÜP doğranmış kabak, sivri biber ve yemeklik doğranmış soğanı zeytinyağında kavurun. Rendelenmiş domates, biber salçası ve ince kıyılmış naneyi ilave edip 1-2 dakika daha kavurun. Yıkanmış domatesli pilavlık bulguru katın ve üzerine çıkacak kadar su ekleyin. Kaynadıktan sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Tencereyi ocaktan alın ve demlenmesi için 10 dakika bekleyin. Sıcak olarak servis yapın.
300 kalorinin altında lezzetler
Sebzeli Makarna Salatası Tarifi (4 Kişilik, 235 Kcal)
200 gram yuvarlak makarna
Bir buçuk su bardağı su
1 çay kaşığı sıvıyağ
1 adet havuç
8-10 dal maydanoz
5-6 dal taze nane
1 çay bardağı konserve mısır
4-5 adet kiraz domates, tuz
Makarnayı ve küp doğranmış havucu haşlayın. Cam bir kaba alın. Üzerine, sıvıyağ, ince kıyılmış maydanoz, taze nane ile mısırı ekleyip, karıştırın. Ortadan ikiye kesilmiş kiraz domatesleri de katın. 10 dakika bekletip, daha sonra servis yapın.
300 kalorinin altında lezzetler
Mantarlı Muska Böreği Tarifi (4 Kişilik, 210 Kcal)
300 gram mantar
Yarım limonun suyu
Yeteri kadar su
2 adet yufka
1 adet soğan
1 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz, karabiber, pulbiber
Üzerine:
1 adet yumurta sarısı
MANTARLARIN üzerindeki zarı soyun. Daha sonra ince dilimleyip, limonlu suda bekletin. Diğer taraftan ince kıyılmış soğanı tereyağında kavurun. Mantarı ilave edin. Mantar suyunu salıp çekene kadar pişirin. Tuz, karabiber ve pulbiber ekleyip, karıştırın. Ilındıktan sonra içine kaşar peyniri katın. Yufkaları üst üste koyun ve 4 parmak genişliğinde enlemesine keserek uzun şeritler çıkarın. Şeridin kenarına hazırladığınız mantarlı iç harçtan 1 tatlı kaşığı koyun ve muska şeklinde sarın. Uç kısmını su ile ıslatarak yapıştırın. Diğer parçaları da aynı şekilde hazırlayın. Muska böreklerini yağlanmış fırın tepsisine dizin ve üzerlerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
300 kalorinin altında lezzetler
Sebzeli Hindi Rulosu Tarifi (3 Kişilik, 140 Kcal)
6 dilim hindi füme
1’er adet kabak, patlıcan, sarı ve kırmızı biber
1 çay bardağı rendelenmiş light
kaşar peynir
HİNDİ fümeleri ızgara yapın ve bir kenara alın. Kabak ve patlıcanın kabuklarını soyup yuvarlak şekilde dilimleyin. Patlıcanların acısının çıkması için 20 dakika tuzlu suda bekletin. Suyunu süzüp kurulayın. Kabak, patlıcan, sarı ve kırmızı biberi ızgara yapın. Sebzelerin bir kısmını küp şeklinde doğrayıp, rendelenmiş light kaşar peyniri ile karıştırın. Hindi fümelerin içine iç harcı paylaştırıp her iki ucunu üst üste gelecek şekilde kapatarak maydanoz sapı ile bağlayın. Hazırladığınız ruloları kalan ızgara sebzelerle birlikte servis yapın.
300 kalorinin altında lezzetler
Etli Mercimek Çorbası Tarifi ( 197 Kcal )
100 gram yağsız kuşbaşı dana eti
1 çay bardağı kırmızı mercimek
1’er adet patates ve havuç
1 adet soğan
5-6 su bardağı su
Tuz, karabiber
Süslemek için:
Maydanoz, pulbiber
Eti suyunu salıp çekene kadar kısık ateşte pişirin. Su ile birlikte tencereye alıp, orta ateşte kaynatın. Mercimeği ayıklayıp, yıkayın ve tencereye ilave edin. Kaynamaya başlayınca tuzu katın. Patatesi ve havucu küp şeklinde doğrayıp, tenceredeki karışıma ilave edin. Dörde bölünmüş soğanı ve karabiberi ekleyin. İyice pişirin. Eti ayırıp, kalan karışımı blenderden geçirin. Bir kenara ayırdığınız kuşbaşı eti çorbaya ilave edip bir taşım kaynatın. Maydanoz ve pulbiberle süsleyip, sıcak servis yapın
300 kalorinin altında lezzetler
Somon Şiş Tarifi (4 Kişilik, 247 Kcal )
350 gram somon fileto
8 adet pırasa
5 tatlı kaşığı soya sosu
2 tatlı kaşığı zeytinyağı
1 diş sarmısak
Somonun derisini çıkarın ve iri küpler halinde, ayıklanmış pırasaları ise iki parmak kalınlığında doğrayın. Çöp şişlere bir parça balık, bir parça pırasa olacak şekilde 4 parça halinde dizin. Diğer yandan bir tavada soya soyu, zeytinyağı ve ince kıyılmış sarmısağı, 2-3 dakika çevirin. Tavayı ocaktan alıp, ılınmaya bırakın. Sosu, balık şişlerin üzerine bir fırça yardımıyla sürün. Balık şişleri ızgarada önlü arkalı pişirin. Haşlanmış patatesle birlikte, sıcak olarak servis yapın.
300 kalorinin altında lezzetler
Peynir Suflesi Tarifi (4 Kişilik, 235 Kcal)
2 adet yumurta
Yarım kg light süt
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet yufka
1 su bardağı rendelenmiş light beyaz peynir
Yarım su bardağı rendelenmiş light kaşar peyniri
YUMURTA ve light sütü iyice çırparak bir sos hazırlayın. 4 adet sufle kalıbının içini zeytinyağı ile yağlayın. Hazırladığınız sosun yarısını kalıplara bölüştürün. Üzerlerine elinizle didiklediğiniz yufkanın yarısını, onun üstüne de rendelenmiş light beyaz peyniri paylaştırın. Geri kalan yufkayı ve sosu hepsine pay edin. En üste de rendelenmiş light kaflar peynirini bölüştürdükten sonra buzdolabında 1 saat dinlendirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstü kızarana kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
300 kalorinin altında lezzetler
Zeytinyağlı Çalı Fasülye Tarifi (279 Kcal)
1 kg çalı fasulye
1 adet soğan
3-4 diş sarmısak
4 çorba kaşığı zeytinyağı
3 adet orta boy domates
2 adet kesmeşeker, tuz
Bir buçuk su bardağı su
Çalı fasulyesini yıkadıktan sonra bir bıçak yardımıyla kenarları da dahil olmak üzere temizleyin. Daha sonra ortadan ikiye kesin. Diğer yanda yemeklik doğranmış soğan ve ayıklanmış sarmısağı zeytinyağında soteleyin. Kabukları soyulmuş ve küp doğranmış domatesi ilave edip, 1-2 dakika daha çevirin. Kesmeşeker, tuz ve çalı fasulyesini ekleyip, karıştırın. Suyunu katın ve önce orta, daha sonra kısık ateşte fasulye yumuşayana kadar pişirin. Servis tabağına alın ve soğuk olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Ünlü Şeflerden Sevgililer Günü'ne Özel Menüler
- Somon ve Mevsim Sebzelerinin Dansı
- 2025'in Rengi Mocha Mousse Tonlarında Tatlar