Ev Yapımı Mayonez

Kendi mayonezinizi kendiniz yapmanız için müthiş bir fırsat! Evde kolayca yapabileceğiniz gönül rahatlığıyla yemeklerinizde kullanacağınız enfes mayonez tarifi.

Ev Yapımı Mayonez

Temel malzemesini yumurta ve sıvıyağın oluşturduğu mayonez, sosisli sandviç, kumpir ve patates kızartmasının ayrılmaz bir parçası olarak sık sık sofralarımıza konuk olur.

Mayonezi evde kısa süre hazırlayabileceğiniz gibi çeşitli baharatlar ilave ederek farklı lezzetleri keşfe çıkabilirsiniz. Hazır olarak alınan mayonezler, yumurta akıyla hazırlanırken, ev yapımı mayonez yumurta sarısıyla hazırlanır.

Ayrıca ev yapımı mayonezde arzuya göre zeytinyağı, mısıryağı ve ayçiçeği yağı kullanabilirsiniz.

Oda sıcaklığındaki yumurta sarılarını mikserle köpürene dek çırpın. Azar azar zeytinyağı ilave edip, çırpılmış ve yoğun kıvamlı yoğurt halini alana dek mikserle çırpmaya devam edin.

Toz kırmızıbiber, hardal, limon suyu ve tuz ekleyip yeniden 1-2 saniye çırpın. Hazırladığınız mayonezi kullandıktan sonra kalan bölümünü sıkı ağızlı bir kavanoza koyup, buzdolabının alt rafında 1-2 gün saklayabilirsiniz.

Sofra’da Bu Ay

  • Haftalık Örnek Menü Dengede 7 Gün 3’er Öğün
  • Dr. Ayça Kaya’dan Düşük Karbonhidratlı Beslenmede Altın Kurallar
  • Düşük Karbonhidratlı Tarifler
ve Daha Fazlası ...