Bu yıl herkes için aylar öncesinden başladı Ramazan telaşı… Tatil planları ona göre yapıldı, nikah-düğün tarihleri Ramazan'la ve bayramla çakışmayacak şekilde belirlendi, koca bir Ağustos ayını oruçlu geçirecek olmanın zorlukları-güzellikleri, pek çok sohbetin konusu oldu… Sofra cephesinde de durum pek farklı değildi elbet. Biz de 11 ayın sultanını karşılamak için Mayıs ayından itibaren başladık hazırlıklara…

Geçen yıllara kıyasla çok daha güçlü, daha da etkin projelere imza atalım, mümkün olduğunca fazla sayıda okura ulaşalım, Ramazan bereketini sizlerle alabildiğine paylaşalım diye, giderek artan satış rakamlarımızdan da güç bularak, güzel bir karar aldık. Ve tirajımızı 100 bin olarak belirledik. Yani bu demek oluyor ki, bugün dergi raflarında gördüğünüz tüm yayınlar arasında en çok satılan, en çok okunan dergiyi şu an elinizde tutmaktasınız!

Bu cümle sizin için ne ifade ediyor bilemiyorum ama bunun benim ve ekibim için büyük bir onur olduğunu söylemeliyim. Dergimize özveriyle emek veren herkes kadar, siz okurlarımızın da bunda önemli payı var tabii ki. O yüzden teşekkürlerin en büyüğü size!..

Elif Korkmazel'den Pakize Hakan'a, Elmas Yetgin'den Gülşen Yılmaz'a, Fatoş Yağcı'dan Ayten Saner'e, yıllardır ailemizin bir parçası olan tüm isimlere de burada tekrar teşekkür etmek istiyorum. Onların her ay aynı heyecanla ürettiği tarifler ve pozitif yaklaşımları olmasa, bizim bu başarıyı yakalamamız mümkün olmazdı.

16 yıl önce mutfağa ilk kez Sofra dergisiyle adımını atan okuyucularımız, bugün yine Sofra'dan öğrendikleri tariflerle kendi çocuklarına mutfağı sevdiriyorlar… Bu eşsiz lezzet yolculuğunda payımız olduğunu bilmek, bizim için en güzel hediye…

Ramazan bolluğunu, bereketini paylaşacağımız, tadı damağınızda kalacak daha nice Sofra'larda buluşmak üzere…

SOFRA RAMAZAN ÖZEL

Dergimizin yanı sıra, Ramazan bereketini sofralarınıza taşıyacak bir başka çalışmaya daha imza attık bu arada… Geçtiğimiz yıl "Sofra Özel-Ramazan" adıyla satışa sunduğumuz kitabın büyük ilgi görmesi ve "yok satması" üzerine bu yıl bir başka kitap hazırladık. Daha önceki Sofra Özel kitaplarımız gibi yine büyük boy ama bu kez yepyeni bir içerikle, sert-kalın kapakla yeni bir "Sofra Ramazan Özel" çıktı ortaya… 320 sayfadan oluşan bu özel kitapta, çorbalardan ana yemeklere, börek-çörekten pilavlara, keklerden tatlılara dek uzanan geniş bir yelpazeyle tam 342 tarif yer alıyor. Sadece Ramazan günlerinde değil, sevdiklerinizle paylaşacağınız tüm sofralar için rehber niteliği taşıyan bu değerli kitabı, Sofra Dergisi'nin satıldığı pek çok noktada ve seçkin kitapevlerinde bulabilir, www.turkuvazabone.com üzerinden sipariş verebilirsiniz. Üstelik web sitesi üzerinden sipariş verdiğinizde, ücretsiz olarak adresinize teslim ediliyor.