Zeytinyağlı Çalı Fasulyesi

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Fasulyeyi yıkayıp kılçıklarını temizleyin ve uzunlamasına ikiye bölün. Soğan ve domatesleri incecik doğrayın. Domates, soğan, zeytinyağı ve tuzu tencereye koyup, elinizle ovalayın. Üzerine fasulyeleri koyun. Harlı ateşte tencereyi ara sıra sallayarak 10 dakika pişirin ve sebzelerin suyunu bırakmasını sağlayın. Sonra şekeri ve sıcak suyu ekleyip, tencerenin kapağını kapatın. Fasulyeler pişene kadar ocakta tutup, daha sonra ocaktan alın. Ilındıktan sonra servis tabağına alın ve buzdolabında 1-2 saat bekletip, soğuk olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...