Sofra

8 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    1 adet orta boy lahana
    Bir buçuk su bardağı zeytinyağı
    Üç buçuk su bardağı pirinç
    4 adet büyük boy soğan
    Yarım çorba kaşığı salça
    Yarım demet maydanoz
    2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
    2 çorba kaşığı kuş üzümü
    6 tatlı kaşığı toz şeker
    Yarım çay bardağı nane
    Tuz, karabiber
    Üç buçuk su bardağı sıcak su
Lahananın yapraklarını ayırıp hafifçe haşlayın. Soğanları yemeklik doğrayıp zeytinyağında kavurun. Tencereye şeker ve fıstıkları ekleyip kavurmaya devam edin. Yıkanmış pirinci ekleyip pirinçler çatlayana kadar kavurun. Salça, ince kıyılmış maydanoz, kuş üzümü, nane, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. Üzerine sıcak su ilave edip pirinçler suyu çekene kadar pişirin. 1 saat kadar dinlendirin. Lahana yapraklarının suyunu sıkıp düz bir zemine yayın. Yapraklara 1 çorba kaşığı kadar iç koyup sarın. Tencerenin dibine kalın damarlı bir lahana yaprağı yayın. Sarmaları tencereye dizip üzerine 3.5 su bardağı su gezdirin. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Ocaktan alıp kapağını aralayın ve kendi kendine soğumasını bekleyin. Servis
tabağına alıp limon dilimleri ile süsleyip servis yapın.