Zeytinyağlı Kereviz
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Kerevizlerin kabuklarını soyup, ikiye bölün. Yuvarlak ve eşit bir şekilde kesip, göbeklerini oyun (enginar şeklini almalı). Kesilip soyulmuş kerevizlerin içine, tavla zarı şeklinde doğranmış havuç, patates, piyazlık doğranmış soğan ve bezelye ekleyin. 1 su bardağı su, 1 çay kaşığı tuz ve zeytinyağı ilave edip, üzerine yağlı kağıt örtün. Yüksek ateşte 15 dakika kaynatın. Daha sonra ağır ateşte 25 dakika pişirin. Soğuyunca servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL