6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    14-15 adet kabak çiçeği
    2 su bardağı pirinç
    2 adet kuru soğan
    1 çorba kaşığı nane
    1 çay kaşığı karabiber
    1 çay kaşığı yenibahar
    1 çay kaşığı tarçın
    1 su bardağı nohut
    1 çorba kaşığı çam fıstığı
    1 çorba kaşığı kuş üzümü
    3/4 su bardağı zeytinyağı
    1 adet kesme şeker
    tuz
    2-3 dal maydanoz,
    1 adet limon
    2 su bardağı su
Yemeklik doğradığınız soğanları çam fıstığı ile beraber zeytinyağında kavurun. Yıkanmış pirinçleri ekleyip kavurmaya devam edin. Bir gece öncesinden suda bekletip haşladığınız nohutu, üzümü, karabiberi, tarçını, yenibaharı, kesme şekeri ve tuzu koyup karıştırın. En son naneyi ekleyin. 1 su bardağı sıcak su koyup kısık ateşte pirinçler suyunu çekene kadar pişirin. 1 saat kadar dinlendirin. Kabak çiçeklerinin orta tohumlarını çıkarın. Soğuk sudan geçirdikten sonra kabakların içini dolma harcı ile doldurun. 1 su bardağı sıcak su koyup kısık ateşte 15 dakika pişirin. Soğuduktan sonra tabağa alın. Maydanoz ve limon dilimleriyle süsleyin.