Sofra

6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    3 adet kabak
    5 adet orta boy domates
    5 adet dolmalık biber
    1 çorba kaşığı tahin
    2 çay bardağı haşlanmış pirinç
    1 su bardağı iri çekilmiş yer fıstığı
    Yarım demet ince kıyılmış maydanoz
    1 çay kaşığı pul biber, kimyon
    Tuz
    Yarım demet ince kıyılmış taze nane
    2 diş dövülmüş sarımsak
    1 çorba kaşığı nar ekşisi
    1 çorba kaşığı zeytinyağı
    1 kahve fincanı su
    Tahin sosu için:
    Bir buçuk çay bardağı tahin
    1 adet limonun suyu
    3 diş dövülmüş sarımsak
    1 çay kaşığı kimyon
    1 çorba kaşığı zeytinyağı
    1 çorba kaşığı limon suyu
    Toz kırmızıbiber
    Tuz
Pirinci derin bir kaseye alın. Üzerine yer fıstığı, tahin, pul biber, kimyon, tuz, nane, maydanoz, sarımsak, nar ekşisi, zeytinyağı ve su koyup harmanlayın. Bu arada kabakları hafifçe haşlayıp, içini oyun. Kabak içini de incecik kıyıp, dolma harcına ilave edin. Domatesleri oyun. Domates içini de dolma harcına karıştırın. Dolmalık biberleri temizleyin. Harcı kabak, domates ve biberlere doldurun. En üstte domatesler kalacak şekilde düz bir tencereye dizin. Tencerenin zeminini kaplayacak kadar su ilave edip ocağa oturtun. Kaynadıktan sonra, 10 dakika daha pişirin. Ocağı kapatıp tencerede soğumaya bırakın. Dolmalar soğurken, tahinli sosu hazırlayın. Bir kaseye tahini alıp üzerine kalan malzemeleri ilave edin ve çırpın. Soğuyan dolmaları tahinli sosla birlikte servis yapın.