MALZEMELER
1 su bardağı dermason fasulye
1 adet soğan
4 adet domates
4 su bardağı su
1 fincan zeytinyağı
3 çorba kaşığı sirke
1 çay kaşığı toz şeker
1 demet taze soğan
Yarım demet maydanoz
Tuz, pul biber
Süslemek için: 2 adet yumurta
Bir gece öncesinden ıslattığınız dermason fasulyeyi tencereye alın. Ortasına soğan ve domatesi yerleştirin. Suyunu ekleyip fasulye yumuşayıncaya kadar haşlayın. Soğan ve domatesi içinden çıkarıp suyunu süzün. Servis tabağına aldığınız fasulyeye zeytinyağı, sirke, toz şeker ve tuz ilave edip karıştırın. Soğuduktan sonra ince kıyılmış taze soğan, maydanoz ve pul biber ekleyip bütün malzemeyi harmanlayın. Kenara aldığınız haşlanmış domatesi doğrayın ve piyazın üzerine gezdirin. Haşlanmış yumurta ile süsleyip buzdolabında 1 saat beklettikten sonra Tekirdağ köftesi ile birlikte servis yapın.