Yoğurtlu kırmızı biber salatası, turuncuya çalan rengiyle kesinlikle iştah kabartıyor. Pilavın yanında, et ve tavuk yemeklerinin yanında servis edebilir, meze gibi tüketebilirsiniz…

4 Porsiyon

MALZEMELER

    3 adet orta boy közlenmiş kırmızı biber
    2 su bardağı yoğurt
    Yarım su bardağından 1 parmak fazla su
    1 diş sarımsak

    Üzeri İçin:
    Kuru nane
    Zeytinyağı
Kırmızı biberleri közlemeden önce tohumları temizlenir. Fırın tepsisine yağlı kağıt serilip, önceden ısıtılmış, 180 derecelik fırında közlenir. Biberler, küçük küpler halinde doğranıp, yoğurt, su ve dövülmüş sarımsakla karıştırılır. Üzerine kuru nane serpiştirilip, zeytinyağı gezdirilir.