İmambayıldı

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Patlıcanların baş tarafını tamamen çıkarmadan, kabuklarını alacalı soyun. Ortadan bıçakla boyuna kestiğiniz patlıcanların içini oyun. İçi için; soğanı yarım ay şeklinde, diğer sebzeleri de küçük doğrayın. Maydanozu ince ince kıyın. Doğranan bu sebzeleri bir kaba alıp tuzlayın ve toz şekerini ilave edin. Hepsini birlikte harmanlayın. Bu iç malzemeyi patlıcanların içine bolca doldurun ve patlıcanları tencereye dizin. Üzerine 2 su bardağı su ve zeytinyağı dökerek ocağa koyun. Patlıcanlar pişene kadar ocakta tutun. Soğuk servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan Kabak ve Patlıcanla Ezber Bozan Tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...