Sofra

10 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    1 paket kuru bakla (500 gram)
    3 adet soğan
    2 çay bardağı zeytinyağı
    2 adet kesme şeker
    1 tatlı kaşığı tuz
    1 adet limonun suyu
    4-5 su bardağı sıcak su
Baklayı sıcak suda 4-5 saat bekletip, suyunu süzün. Tencereye alın. İri doğranmış soğanı, 2 adet kesme şekeri, limon suyunu, tuzu, 4-5 bardak sıcak su ve 2 çay bardağı zeytinyağını da ekleyip, ocağa koyun. Baklaları eriyene kadar (45 dakika) pişirdikten sonra blenderden geçirin. İstediğiniz bir kalıba fava malzemesini koyup, 4 saat buzdolabında bekletin. Daha sonra kalıptan çıkarıp, dilimleyerek servis yapın.
ETİKETLER