Fava
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Baklaları bir gece suda bekletin. Ertesi gün suyunu süzüp tencereye alın. Üzerine irice doğranmış soğanları, zeytinyağı, tozşeker, tuz ve su ekleyip ocağa oturtun. Ağır ateşte baklalar yumuşayana kadar pişirin. Blenderden geçirip, ince kıyılmış dereotu ekleyin. Kalıplara koyup buzdolabında bekletin. Tersçevirip servis tabağına yerleştirin. Üzerlerine zeytinyağı sürün. Limon sıkın. Dereotu ve kiraz domatesle servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL