Fava

ORTA 12 KİŞİLİK

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Baklaları bir gece suda bekletin. Ertesi gün suyunu süzüp tencereye alın. Üzerine irice doğranmış soğanları, zeytinyağı, tozşeker, tuz ve su ekleyip ocağa oturtun. Ağır ateşte baklalar yumuşayana kadar pişirin. Blenderden geçirip, ince kıyılmış dereotu ekleyin. Kalıplara koyup buzdolabında bekletin. Ters
    çevirip servis tabağına yerleştirin. Üzerlerine zeytinyağı sürün. Limon sıkın. Dereotu ve kiraz domatesle servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Evde Sıcacık Yılbaşı
  • Hindistan Cevizli Kış Tatlıları
  • Ete ve Balığa Narenciye Dokunuşu
ve Daha Fazlası ...