Sofra

12 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    500 gram iç bakla
    4 adet soğan
    Tuz
    1 çay bardağı zeytinyağı
    4-5 su bardağı su
    1 çay kaşığı tozşeker
    Yarım demet dereotu
    Üzeri için:
    1 çorba kaşığı zeytinyağı
    1 adet limon
    4 dal dereotu
    7-8 adet kiraz domates
Baklaları bir gece suda bekletin. Ertesi gün suyunu süzüp tencereye alın. Üzerine irice doğranmış soğanları, zeytinyağı, tozşeker, tuz ve su ekleyip ocağa oturtun. Ağır ateşte baklalar yumuşayana kadar pişirin. Blenderden geçirip, ince kıyılmış dereotu ekleyin. Kalıplara koyup buzdolabında bekletin. Ters
çevirip servis tabağına yerleştirin. Üzerlerine zeytinyağı sürün. Limon sıkın. Dereotu ve kiraz domatesle servis yapın.
ETİKETLER