Fava

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Baklaları bir gece suda bekletin. Ertesi gün suyunu süzüp tencereye alın. Üzerine irice doğranmış soğanları, zeytinyağı, tozşeker, tuz ve su ekleyip ocağa oturtun. Ağır ateşte baklalar yumuşayana kadar pişirin. Blenderden geçirip, ince kıyılmış dereotu ekleyin. Kalıplara koyup buzdolabında bekletin. Ters
    çevirip servis tabağına yerleştirin. Üzerlerine zeytinyağı sürün. Limon sıkın. Dereotu ve kiraz domatesle servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İlham Veren Konuklarla Aynı Sofra'da
  • Geçmişten Geleceğe Gastronomi
  • Zeynep Dinç'le Yaş Günü Özel: Kutlama Tatlıları
ve Daha Fazlası ...