Sofra

4 Porsiyon
Zorluk Derecesi Kolay

MALZEMELER

    2 çay bardağı kuru bakla
    1 adet küçük boy soğan
    1 demet dereotu
    Tuz
    2 çay bardağı su
    Yarım çay bardağı zeytinyağı
    Süslemek için:
    2 çorba kaşığı zeytinyağı
    2-3 dal dereotu
Baklayı akşamdan ıslatın. Soğanı ve dereotunu ince kıyın. Baklaları süzüp sudan geçirin. Bir tencereye suyu
koyup içine bakla, soğan, dereotu, zeytinyağı ve tuz ekleyip ocağa oturtun. Kaynamaya başladığı andan itibaren devamlı karıştırarak baklalar iyice ezilene kadar pişirin. Ocaktan alıp sıcakken kevgirden geçirin. Düz bir cam kabı hafifçe yağlayıp fava sıcakken içine dökün. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis tabaklarına alın. Üzerine zeytinyağı gezdirin. Dereotu ile süsleyip servis yapın.
ETİKETLER