Barbunyalı Zeytinyağlı Türlü

ORTA 5 KİŞİLİK

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Yemeklik doğranmış soğanı zeytinyağında kavurun. Ayıklanmış taze fasulyeyi ilave edip kavurmaya devam edin. Su, toz şeker ve barbunyayı ekleyin. Taze fasulye ve barbunya diri kalacak şekilde kısık ateşte pişirin. Diğer tarafta küp doğranmış havuç, patlıcan, sivri biber ve patatesi ayrı ayrı kızgın
    sıvı yağda kızartın. Taze fasulyeli karışımın içine kızartılmış sebzeleri ilave edip kaşık değdirmeden tencereyi sallayarak sebzeleri harmanlayın ve servis tabağına alın. Sos için zeytinyağında rendelenmiş domates, ince kıyılmış sarımsak, toz şeker ve tuzu pişirin. Türlünün üzerine gezdirip ister sıcak ister soğuk olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Evde Sıcacık Yılbaşı
  • Hindistan Cevizli Kış Tatlıları
  • Ete ve Balığa Narenciye Dokunuşu
ve Daha Fazlası ...