4 Adet
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    Yarım kg barbunya
    1 adet soğan
    1 çay bardağı zeytinyağı
    2 adet havuç
    1 adet patates
    1 çorba kaşığı biber salçası
    1 su bardağı su
    Tuz
    Üzerine:
    1 adet limon
    Yarım demet maydanoz
Barbunyayı akşamdan ıslatın. Ertesi gün suyunu süzüp, haşlayın. Tekrar suyunu süzün. Tencereye zeytinyağını alın. Yemeklik doğranmış soğan, küçük doğranmış havuç ve patatesi ekleyin. Salçayı da ilave edip, hepsini birlikte birkaç dakika kavurun. Ardından barbunyaları ekleyin. 1 su bardağı suyu ve tuzu ilave edip, 15 dakika kısık ateşte pişirin. Üzerini ince kıyılmış maydanoz ve limon dilimleriyle süsleyip servis yapın.